İçişleri Bakanı Soylu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kabrini ziyaret etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 yıl önce hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın İstanbul'da bulunan kabrini ziyaret etti. Soylu, "Bugün mezarının başında olmak bu ülkeye yapmış olduğu büyük hizmetlerin vefasındandır" dedi.

GİRİŞ 17.04.2023 19:18 GÜNCELLEME 17.04.2023 19:19
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Süleyman Soylu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabrini ziyaret etti. Bakan Soylu’ya AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile partililer eşlik etti. Kabirde yapılan duadan sonra konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Rahmetli Turgut Özal Türkiye'nin yetiştirdiği ve bu ülkeye, bu topraklara, milletimize, devletimize, ülkemizin her noktasında hizmet eden bu vatanın bu millet tarafından çok sevilen bir evladıdır. Ülkeler bazen zora girer, milletler zora girer. O zora girdikleri zaman yine de o milletlerin, o ülkenin insanlarının arzusu ve isteği üzerine yeni bir çıkış kapısı olur. Türkiye, kendilerine bu ülkenin güvenliği emanet edilenlerin oluşturduğu darbeden sonra acaba ne olacak endişesindeydi" dedi.

Özal’ın kabrini ziyaret ederek vefada bulunduğunu ifade eden Soylu, "Bugün mezarının başında olmak tesadüfi değildir. Bugün mezarının başında olmak bu ülkeye yapmış olduğu büyük hizmetlerin vefasındandır. Herkes unutabilir, millet unutmaz. Herkes bilsin ki bu gece mübarek Kadir Gecesi'dir. O duaların içerisinde bu milletin insanı, bu milletin adamları ve rahmetli Özal vardır. Özal gibi bazen dalgalara kürek çeken insanlar ve liderler hak etmediği iftiralara maruz kalırlar. Aynen rahmetli Menderes gibi, aynen Demirel, aynı Erbakan gibi iftiralara maruz kalırlar" şeklinde konuştu.

"ONA KARŞI OLANLARA 'BOŞUNA UĞRAŞMA' MESAJINI BİRÇOK KEZ VERMİŞTİR"

Özal’ın kendisi ile uğraşanlara 'boşuna uğraşma' mesajı verdiğini belirterek, "Aynen bugün kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi. Ama onlar aldırmazlar. Onlar onu dünyalık görürler. Oysa millete hizmetkarlığın hem bu dünyalığı vardır hem de öteki dünyalığı vardır. Rahmetli Özal, devleti camisiyle, cemaatiyle buluşturmuştur. Rahmetli Özal kendinden sonra açmış, ona karşı olanlara 'boşuna uğraşma' mesajını birçok kez vermiştir. Bugün 21. asırda Türkiye'nin başladığı bu büyük yolculuğun kilometre taşlarında rahmetli Özal'ın izleri, eserleri ve inşası, ihyası ve imanı vardır. Hayatında da büyük emanetler bıraktı. Küçüklerin tonton diye tabir ettikleri Turgut Özal dedesiydi" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Barbaroslar geliyor 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetlik özal ,Bulgaristan'dan o zamanki Bulgaristan'da todor jinkov zulmünden kaçan Bulgar türklerini türkiyeye getirdi kucak actı, fakat şimdi bu göcmenler bir CHP sevdasında,bir kere yanlarında söyledim özal sağ iktidardı seviyorsunuz,şindi niye CHP ye atıyorsunuz dediğimde bocalıyorlar,,
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Turgut Özal'a Allah gani gani rahmet eylesin. Bu ülkede ekonomiyi kuran ayağa kaldıran adamdı.
    Cevapla
  • Artık 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Özal da Kılıçdaroğlu'nu alıp gelecekmiş,Fatiha okuyup,dua edecekmiş Kılıçdaroğlu. Bu arada Canan Kaftancıoğlu da amin diyecekmiş.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim giderse gitsin mezarına, herkesin bir dua etmesinde ne sakınca var, bende Ak Partiliyim, inşallah reis 14 Mayıs gecesi yine kazanacak, ama sizin bu zihniyetleriniz birlik ve beraberliğimize zarar veriyor, kim dua ederse etsin ya, Allahın duasına bile karışmaya başladı senin gibiler, millet dua etmek için sendenmi izin alacak, bu ne hadsizliktir.
    Cevapla
  • Erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    RAHMETLİ MENDERES VE ARKADAŞLARININ MEZARI DA ORADA. YİNE ONLARIN MEZARINI GETİREN RAHMETLİ ÖZAL'DIR. ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN . Amin
    Cevapla
  • Ayse 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyi ki varsiniz Sayin Soylu. Türkiye sizin sayenizde terrör belasindan kurtulmaktadir. Siz Dogu ve Güney Anadoluda köylerini terketmek zorunda kalan insanlarin tekrar köylerine geri dönmesine imkan sagladiniz. Terrörü bitirdiniz ve bölgeyi rahatlattiniz. Allah yolunuzu hep acik etsin ve yardimciniz olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor