Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye getirildi

Arnavutluk'un iade ettiği kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'i taşıyan uçak, İstanbul Havalimanı'na indi.

GİRİŞ 20.04.2023 13:04 GÜNCELLEME 20.04.2023 13:04
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Arnavutluk tarafından iadesine karar verilen kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Türkiye'ye getirildi.

ARNAVUTLUK'TA YAKALANMIŞTI

Kırmızı bültenle aranan Özer, 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanmıştı.

Elbasan Asliye Mahkemesinin, 2 Eylül'de Özer'in tutukluluğunun devamına yönelik verdiği karar da 14 Eylül'de Özer'in avukatlarınca temyize götürülmüştü.

Dıraç Temyiz Mahkemesi de 20 Eylül'de Özer'in tutukluluğuna yönelik kararı onamıştı.

İADESİ ONAYLANMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk'taki mahkeme sürecinin ardından Özer'in Türkiye'ye iade edileceğini açıklamıştı.

İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Arnavutluk'ta firari olarak yakalanan ve hakkında Türkiye'ye iade kararı verilen Faruk Fatih Özer, başkent Tiran'a giden İnterpol dairesinden özel bir ekip tarafından teslim alındı. Faruk Fatih Özer'in bulunduğu Air Albania Havayolları'nın ZB1001 sefer sayılı Tiran uçağı, 10.10 sıralarında İstanbul Havalimanı'na indi.

Apronda güvenlik önlemleri altında uçaktan indirilen Özer'in ellerinin kelepçeli olduğu görüldü. Polis aracıyla D Terminaline getirilen Özer, buradaki pasaport işlemlerinin ardından yine güvenlik önlemleri altında İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nün de içinde bulunduğu yerleşkeye götürüldü.

Burada ilk olarak adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen Özer'in Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Şube Müdürlüğü'ne getirileceği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 87
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kripto para yerine asıl olanı söylesenize hırsızlıktan yakalandı desenize. Adamı kahraman gibiymis gibi kripto demiceksiniz nokta
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    para yatıranlar için ohhh olmuş. gardaş ne işin var kriptolarla çabuk zengin olayım diye Aldınmı arabadan soğanı !!!
    Cevapla
  • İso 1 yıl önce Şikayet Et
    Kripto Faruk’u diğerlerini getirdiniz , ORTALIKTA PARALAR YOK , bizim vergilerlerle bu sülünleri bedava beslemek var ÖYLEMİ ASIN GİTSİN BU SOYTARILARI
    Cevapla
  • Burası Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet dolandırıcı cenneti haline dönüştürülmüş Türkiye'ye getirildi... Seçim sonrası serbest...
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafayla çok yaşarsın dert yok tasa yok iftira çok dünya sen ve senin gibiler e güzel canım kardeşim
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu adamın yerinde olsam beni şikayet eden herkesten davacı olurdum. Huzurumu bozup, beni el aleme rezil etmeye ne hakkınız var? Ticaret bu geldiniz zarar ettiniz. Sizi zorla bu işe sokmadık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!