Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü uyuşturucu baronu ile ilgili iddiayı yalanladı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, "Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronuna Türk vatandaşlığı verildiği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü uyuşturucu baronu ile ilgili iddiayı yalanladı
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü uyuşturucu baronu ile ilgili iddiayı yalanladı
GİRİŞ 19.04.2023 21:52 GÜNCELLEME 20.04.2023 00:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Genel Müdürlük tarafından, bazı basın yayın organlarında yer alan "Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronuna Türk vatandaşlığı verildi" haberlerine ilişkin açıklama yapıldı.

İddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, Türk vatandaşlığının 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre kazanıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türk vatandaşlığı kazanılması için Kanunda aranan şartların yerine getirilmesinin yanı sıra kişi hakkında, milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından herhangi bir engelinin bulunmaması gerektiği açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Yukarıda da açıkça belirtildiği üzere Türk vatandaşlığını kazanma sürecinde milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından herhangi bir engel durumu tespit edilen kişilerin Türk vatandaşlığını kazanabilmesi mümkün değildir. Ayrıca basına yansıyan R.M. ve J. L. adlı kişilerin kayıtlarının incelenmesi sonucunda Türk vatandaşlığının bulunmadığı tespit edilmiştir. Dezenformasyon içerikli bu haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye yalan diyorsunuz ki Kılıçdaroğlu onu baş tacı edecektir
    Cevapla
  • İttihadı islam 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki CHP liler Yapmıştır, Kılıçdaroğlu vergiye bağlıyacaktı onları, ileride lazım olacak onlara
    Cevapla
  • Ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakma nüfus hiçbir sözüne itibar etmiyorum çünkü binlerce yabancıya vatandaşlık verdin artik doğrucu Davut değilsin
    Cevapla
  • Anlaşıldı Tamam 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki seçim öncesi sorun olmasın diye henüz verilmemiş...
    Cevapla
  • bbb 1 yıl önce Şikayet Et
    nüfus un eli mecbur yalanlamaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...