AK Parti Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı

AK Parti'nin Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz" dedi.

GİRİŞ 20.04.2023 17:04 GÜNCELLEME 20.04.2023 19:42
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, sosyal medya hesabından Çukurova İlçe Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Kandemir paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Çukurova ilçe binamıza yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz. Tüm teşkilatımıza geçmiş olsun."

"SALDIRGAN PARTİ İSMİ VERDİ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Saldırgan; 'Ben şu partiye mensubum' diye bir parti ismi veriyor. O sebeple AK Parti'ye karşı olduğunu söylüyor. Partimize karşı olan nefret söylemlerinin belli yerleri tahrik ettiğini ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

FUAT OKTAY'DAN KINAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Adana Çukurova İlçe Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığımıza düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Birlik ve beraberliğimize yönelik yapılan bu saldırılar asla hedefine ulaşamayacaktır. Çukurova Teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

BOZDAĞ: SORUŞTURMA TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Adana Çukurova İlçe Başkanlığı binasına ateş açılmasına ilişkin soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.

Sosyal medyadan hesabından saldırıyı kınayan Bakan Bozdağ, "Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırı ile ilgili resen tahkikat başlatılmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs gözaltına alınmış olup soruşturma titizlikle yürütülmektedir." ifadesini kullandı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AK Parti Çukurova ilçe binası olarak kullanılan ancak deprem nedeniyle tedbiren boşaltılan binaya 1999 doğumlu E.A. isimli şahıs tarafından pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirilmiş, saldırgan binaya 14 el ateş etmiş, atılan mermiler parti binası duvarına ve parti tabelasına isabet etmiştir. Fail, emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmış olup ilk ifadesinde, AK Parti binasını bilerek hedef aldığını ve bilerek ateş ettiğini söylemiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir."

İL BAŞKANI AY'DAN AÇIKLAMA

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, ilçe başkanlığı binası önünde yaptığı açıklamada, saldırıyı lanetleyerek şunları kaydetti:

"Saat 16.00 sıralarında bir şahıs tarafından hedef gözetmek suretiyle Çukurova ilçe binamızın bulunduğu alana doğru 13 el ateş etmek suretiyle ilçe binamız kurşunlanmıştır. Şüpheli, mermisi bittikten sonra yol tarafından ilerleyerek ilçe binasının kapısını zorlamış, kapının kapalı olduğunu görünce elindeki silahı da kapının üzerine bırakarak olay yerinden ayrılmıştır."

Mehmet Ay, "Saldırı ve şiddet nereden gelirse gelsin lanetliyoruz. Teşkilatımıza, Adana'mıza ve partimize geçmiş olsun diyoruz. Konu aydınlığa kavuşunca detaylı açıklama yaparız inşallah." ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 95
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    İç karışıklık çıkartmak isteyen güçler iyi CHP üzerinden provokasyon çekiyorlar çok dikkatli olmak lazım bu kullanılan maşalar kardeş kanı dökmesinden asla çekinmezler zevk alırlar iblisin uşakları
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral hanım soz konusu ak parti olunca saldırılar mubah midir iki yüzlü insan
    Cevapla
  • Mustafa Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı seçmenlerin fikirlerine (!) ve oylarına saygı duyarsak mermilerine de böyle saygı duymak zorunda kalırız.
    Cevapla
  • sinirli 1 yıl önce Şikayet Et
    şer güçleri son kozlarını kullanıyorlar artık tüm güçleriyle saldırıyorlar ,dikkatli olmak uyanık olmak lazım sosyal medya daçıkan haberlere balıklama dalmamak lazım dikkaaat.
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    İp partisi yanlışlıkla gelen kurşunlara mağdurları oynuyordu. Hadi şimdi kınama bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kim Milyoner Olmak İster'de duygu dolu anlar! Aylin Karakuş Kenan İmirzalıoğlu'nu ağlattı
Olimpiyat'ta maça Mertens damgası! Galatasaray şampi...