Başkan Şahin, deprem sonrası ilk bayramda Nurdağı ve İslahiyelilerle bir araya geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremden etkilenen İslahiye ve Nurdağı’nda ve bu ilçelere bağlı bazı köylerde vatandaşlarla bayramlaştı.

Başkan Şahin, deprem sonrası ilk bayramda Nurdağı ve İslahiyelilerle bir araya geldi
Başkan Şahin, deprem sonrası ilk bayramda Nurdağı ve İslahiyelilerle bir araya geldi
GİRİŞ 21.04.2023 22:40 GÜNCELLEME 21.04.2023 22:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen ilçelerde yaralar sarılırken afet sonrası ilk bayramda Başkan Fatma Şahin, depremzedeleri yalnız bırakmadı. Şahin, İslahiye’de prefabrik Bursa Ulu Mescit’te bayram namazı sonrası ile Cuma Namazı çıkışı Nurdağı Fatih Millet Cami’de eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Gaziantep Valisi Davut Gül ile beraber vatandaşlarla bayramlaştı. Depremler sonrası İslahiye ve Nurdağı’nın hızlı bir şekilde ayağa kalkması için bölgede çalışmaların devam edildiği belirtildi.

5 BİN 500 KİŞİYE YUVALAMA İKRAM EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen ilçelerde gazi şehrin Ramazan Bayramı’nda namaz sonrası adetlerinden olan yuvalama için büyük bayram sofraları kurdu. İslahiye ve Nurdağı’nda 2 biner, Şatırhöyük’te ise bin 500 kişi olmak üzere toplamda 5 bin 500 kişilik bayram sofralarını hazırlandı. İlçe merkezlerinde konteyner kentlerde kurulan sofralarda vatandaşlar hep beraber yuvalamalarını yedi, kahvaltılarını yaptı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ BİSİKLET

Depremin etkilerinin çocuklar üzerinde azaltılması için ise Büyükşehir Belediyesi, depremzede ilçelerde çocuklara bisiklet dağıtıyor. Toplamda 5 bin bisikletin dağıtılmasının planlandığı çalışmayla çocuklar, bayramın ilk günü doyasıya gezerken ayrıca hazırlanan hediyelerle oyunlar oynuyor.

Başkan Fatma Şahin ve protokol, bayramlaşma programı kapsamında İslahiye ilçesi şehitlik ve deprem şehitliklerine kabir ziyaretinde bulunurken ardından depremzede ilçelerin emniyet müdürlüklerini, jandarma komutanlıklarını, ilçe devlet hastaneleriyle konteyner kentleri de ziyaret edildi.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Reisçiyiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun başkanım inşallah maraş belediyeside sizden ornek alırda insanlarla kucaklasır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Troller insanlıktan çıktı! İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak