Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na PKK/PYD tepkisi: Bu, Amerika'nın planıdır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu, 'Biz askerimizi oradan geri çekeceğiz' diyor. Askeri geri çekecekler. PKK, PYD'nin gireceği bu yerde, orada insanları yeniden kıyıma mı koyacak. Bu, Amerika'nın planıdır" dedi.

GİRİŞ 28.04.2023 00:22 GÜNCELLEME 28.04.2023 11:49
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ayazağa Meydanı Şerife Balcı Parkı'ndaki mahalle buluşmasında yoğun kalabalığa konuşan AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce, "Suriye sınırında oluşturulan güvenli bölgeden Türk askerini çekeceğini söylediğini" aktardı.

"ORADAN ASKERİ ÇEKECEKLER, ORAYA PKK/PYD GİRECEK"

Kılıçdaroğlu'nun planının "Amerika'nın planı" olduğunu söyleyen Soylu, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, bütün Türkiye'nin gözüne baka baka, 'Biz askerimizi oradan geri çekeceğiz.' diyor. Peki ne yapacaklar? Oradan askeri geri çekecekler, oraya PKK, PYD girecek değil mi? PKK, PYD'nin gireceği bu yerde, orada insanları yeniden kıyıma mı koyacak? Evet. Hatay'a, Kilis'e, Şanlıurfa'ya attığı gibi sürekli oradan havan atacak mı? Sonra bizim Doğu ve Güneydoğumuzu tırtıklamaya çalışacak. Bu, Amerika'nın planıdır. Biz bu Amerika'nın planına karşı direndik, şehit verdik, çok zor şartlarda oradan teröristi temizledik. Oradan şimdi bizi çıkarmaya çalışanların hedefi, orada terör devleti kurmaktır."

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yaptığı operasyonlarda Amerika'nın mühimmatlarını, Kanada'nın İHA ve SİHA'larını, Almanya'nın tanklarını kullandırmadığını anlatan Soylu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Güvenlik Kurulunda "Biz bunlara pabuç bırakamayız. Onlar tanka ambargo koyuyorlarsa, bizim imanımıza ambargo koyamazlar." dediğini aktardı.

"40 YIL SONRA İLK KEZ TERÖRİST YOK"

Soylu, Türkiye'nin, güney sınırındaki terörist grupları temizlediğini, aynı zamanda tankını, topunu, SİHA'larını yapıp, savunma sanayisini güçlendirdiğini vurguladı.

Karadeniz Bölgesi'nde terörist kalmadığını kaydeden Soylu, "En son Eren'imizi, Ferhat astsubayımızı şehit ettiler. Eren ve Ferhat astsubay şehit olduğu zaman kendi kendime söz verdim. Onu şehit edenleri bulup, onun mezarı başında ters sallandırmaktı arzumuz. 'Devlete uymaz.' dedik sonra. Yanlış olur. Ama orada terörü temizledik." diye konuştu.

Soylu, Türkiye'nin terörle mücadele edilecek en zor dağları olan Amanos Dağları'nda da tek terörist kalmadığını ifade ederek, "40 yıl sonra ilk kez terörist yok. 40 yıl sonra ilk kez Cudi'de terörist yok, Gabar'da yok, Tunceli'de yok, Tendürek'te yok, Erzurum kırsalında yok. Allah'a hamdolsun." dedi.

Başkan Erdoğan'ın iktidarı döneminde yapılan projeleri sıralayan Soylu, "Bu Tayyip Erdoğan başımızı döndürdü." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin, "Ayasofya, dünyaya kaldırdığımız bayraktır." değerlendirmesini yaptı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • 40 yaşüstü 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin 20 yılda doldurduğu hazinesini tazminat adı altında terör devletinin kurulması için abd ab ye teslim eden 7 li bunun için de Reisi ve iktidarını suçlayıp düzmece mahkeme ile mahkum edecekler menderes gibi abd ab 7 li planı bu anlaştıkları. inanmayan sorsun ama tek yakalrsanız cevap verirler.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankası rezervin -60 milyar dolar. Ne hazine doldurması. BAE, Suudiler ve Katar üzerinden ABD zaten her şeyini satın almış hala hazine dolu diyor. İftira atmak ne kolay değil mi? AB ye sığınmacı geri kabul anlaşmasıyla kim neyi sattı anlat bakalım.
    Cevapla
  • 40 yaşüstü 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ab ve 7 li nin anlaşmaya vardığı terör devleti planında ki asıl madde suriyede kurulacak terör devletinin finansman masrafı tazminat adı altında Türkiyeye ö d e t t i r i l e c e k. uluslar arası mahkemeler falan neyse tazminat kararı çıkacak 7 li iktidar oluırsa sorunsuz dış politika adı altında doldurduğumuz kasayı boşaltacaklar. 7 li de avantasını alacak.
    Cevapla
  • 40 yaşüstü 1 yıl önce Şikayet Et
    yaz dan bu yana söylüyoruz. geçen sene mart nisan döneminde 7 linin tamamı abd ab eksenli yapıyla, batının planı üzerinde anlaştılar karşılığın da iktidar olmak şartıyla. hepsi de biliyor hepsi de kabul etti hepsi de işin içinde. suriyede terör devleti kurulacak içerde özerk yapı kurulacak öcalan öserk başkan kandil başları şehir başkanları
    Cevapla
  • Çorumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki ab ve abd uşaklarını temizlemek gerekiyor
    Cevapla
  • fikri 1 yıl önce Şikayet Et
    artık amerikayı vurma zamanı geldi eteşleyin s 400 leri
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Haritada bir bak bakalım ABD kaç km mesafede? Hesap bilmez kitap bilmez cahil cahil konuşursun. s400 le o mesafe vurulur mu? Hakikaten bu cehaletle yerin ve oyun belli senin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Okan Tüysüz'den büyük deprem uyarısı: Dört kent sıralandı!
Son ses PKK propaganda şarkısı açarak yolda ilerleyen kadına tepki