Erdoğan operasyonu duyurdu! Dünya manşete taşıdı...İşte ilk kareler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında MİT tarafından DEAŞ'ın sözde lideri Kureyşi'nin etkisiz hale getirildiğini duyurmasının ardından haber dünya basınında manşet oldu. Söz konusu operasyonun yapıldığı ev de görüntülendi.

GİRİŞ 01.05.2023 09:22 GÜNCELLEME 01.05.2023 09:36
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan ayrıca, MİT'in DEAŞ terör örgütüne vurduğu darbeyi duyurdu.

"DEAŞ'IN SÖZDE LİDERİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadele büyük ve güçlü Türkiye vatandaşları için gurur kaynağıdır. Terör örgütlerini sindirdik. Bu mücadele Avrupa'nın güvenliğine de katkı sağlıyor ama bunun farkında değiller. PKK/PYD ile sonuç alıcı mücadele eden tek ülke biziz NATO içerisinde. MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el- Kureyşi'yi uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs dün Suriye'de etkisiz hale getirildi." ifadelerini kullandı.


DÜNYA BASININDA MANŞET OLDU
Bu açıklama dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Suriye'nin kuzeyinde görev yapan ve operasyonun arka planını haberleştiren AFP muhabiri, Türkiye'nin desteklediği Türk istihbarat ajanlarının ve yerel askeri polisin Cumartesi günü Afrin'in kuzeybatı bölgesindeki Cinderes'te bir bölgeyi ablukaya aldığını belirtti. Mahalle sakinleri AFP'ye, operasyonun hedefinin okul olarak kullanılan terk edilmiş bir çiftlik olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE TÜM BÖLGEYİ KONTROL EDİYOR"
France 24 bu gelişmeyi "Erdoğan, DEAŞ lideri olduğundan şüphelenilen Al Quarashi'nin Suriye'de etkisiz hale getirildiğini söyledi" başlığı ile okurlarına sundu. CNN International sözde liderin bir selefinin Ekim ayında öldürülmesinin ardından göreve geldiği bilgisini paylaştı.

"Erdoğan, Türkiye'nin DEAŞ liderini öldürdüğünü açıkladı" başlığını atan Al Jazeera, haberinde Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer verdi. MİT'in imza attığı operasyona geniş yer veren ABD merkezli CBC News ise Türkiye'nin Suriye'deki konumu için şu değerlendirmede bulundu; "Türkiye, 2020'den beri Suriye'nin kuzeyine asker konuşlandırdı ve tüm bölgeleri kontrol ediyor." Yunan In.gr "Türk istihbaratı DEAŞ liderini etkisiz hale getirdi" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

İLK FOTOĞRAF
Öte yandan operasyonun gerçekleştirildiği evden de ilk görüntüler geldi. Kureyşi'nin etkisiz hale getirildiği evin görselleri, dünya basınında da yer aldı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • Canacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis pkk içinde bekliyoruz. RTE dünya lideri. Allah'ına gurban. İnşallah bir dönem daha seninle.
    Cevapla
  • Muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Karayılan,sarı çıyan ve avanesi akibetiniz aynı olacak gelin TC.adaletine teslim olun,bizim için farketmez,SARI TORBA BEŞ LİRA.
    Cevapla
  • YAHYA SERTTÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis 14 Mayısta yüzde 53 oy alarak 14'le 53'ü bir araya getirecek inşAllah! Hedef 2. defa 1453...
    Cevapla
  • Osmanlı1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Liderimiz Ekonomidede Lider Yap Bizi Zor Durumda Olan Milletine ALLAH'IN Rahmeti Keremi Lutfü İle Önder Ol!
    Cevapla
  • Canacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Olacak inşallah sabır ve zaman. Rabbim ümmeti Muhammedi korusun.
    Cevapla
  • Ülkemiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa, terörden veya doğuda bulunan çok nüfuslu diğer istilacı devletlerden korunmak istiyorsa Türkiyenin güçlenmesine yardım etmeli.Para baronlarının , sapık inanışını egemen kılmak isteyenlerin dolduruşuna gelmemelidir.Güçlü Türkiye Avrupa'ya bir sed görevi görecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır?
Kamuda büyük tasarruf! İşte kalem kalem detaylar