Binali Yıldırım: Hızlı tren Kars'a gelecek

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Birkaç gün önce hızlı treni Ankara'dan Sivas'a kadar getirdik. Ankara-Sivas 2 saat. Artık Sivas'tan Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a gelecek." ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım: Hızlı tren Kars'a gelecek
Binali Yıldırım: Hızlı tren Kars'a gelecek
GİRİŞ 03.05.2023 18:40 GÜNCELLEME 03.05.2023 18:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Kars'ta Bahri Dağdaş Caddesi üzerinde bulunan partisinin seçim koordinasyon merkezi açılışında terörden arındırılmış bölgelerde tekrar terörün yaygınlaştırılması, hakim hale getirilmesi için oyun oynandığını söyledi.

Ülkeyi bölmeye, huzuru bozmaya çalışanlara, terör örgütüne karşı Kars'ın 14 Mayıs'ta gereken cevabı sandıkta vereceğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kemal Bey'in adaylığıyla beraber ne oldu, PKK, dağdan, Kandil'den, Suriye'den PYD, YPG, SDG, okyanus ötesinden FETÖ, avaz avaz bağırmaya başladılar. 'Millet İttifakı'nı destekleyelim, Recep Tayyip Erdoğan'ı indirelim, eyalet sistemini getirelim.' Ülkemizi bölmeye çalışanlara, kardeşliğinizi bozmaya çalışanlara, huzurumuzu, güvenliğimizi yok etmeye çalışanlara karşı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçmeye hazır mısınız? 1. sandıkta Türkiye'nin, Kafkasların, Orta Doğu'nun, Balkanlar'ın ve Afrika'nın mağdur ve mazlum milletlerinin güvencesi, teminatı olan terörün korkulu rüyası Recep Tayyip Erdoğan'a oylarınızı verecek miyiz? Sandıkları patlatacak mıyız?"

"VERDİĞİMİZ SÖZÜ YAPTIK, DAĞ GİBİ HİZMETLERİ MİLLETİMİZLE BULUŞTURDUK"

Yıldırım, artık 500 bin kişinin hava yoluyla Kars'a geldiğini vurgulayarak, Doğu Ekspresi Treni'ne olan ilgiye de dikkati çekti.

Doğu Ekspresi sayesinde kente turistlerin geldiğine işaret eden Yıldırım, "Kars'ın ekonomisine katkı sağlıyorlar. Kars'a lojistik merkezi, barajlar, köprüler, viyadükler yaptık mı? Yaparsa AK Parti yapar. Onlar ne diyor, 'sana söz', söz uçar, eser kalır. Biz sadece söz vermedik, verdiğimiz her sözü yaptık. Dağ gibi hizmetleri ülkemizle buluşturduk, Kars'ımızla buluşturduk." diye konuştu.

Azerbaycan'ın Karabağ zaferinde Türkiye'nin hep kardeş ülkenin yanında olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kardeş Azerbaycan'ın Karabağ azatlığı için imdadına yetişen kardeş Türkiye oldu, Recep Tayyip Erdoğan oldu. Şimdi, ümit ederiz ki şuradaki Ermeniler de aklı başına gelir, artık erişemeyeceği, hayallerinden vazgeçerler, Türkiye ile dostça yaşayıp ve ülkelerinin kalkınması için çalışırlar, o sınırımız da açılabilir. Biz Ermenistan sınırının da açılmasını istiyoruz ama bu Ermenistan'a kalmış bir şey, akıllarını başlarına alacaklar. Türkiye ile uğraşmak gibi Türkiye'yi rakip görmek gibi gülünç bir yolun çıkmaz yolu olduğunu artık görecekler ve sınırlar açılacak, ticaret gelişecek, Kars daha çok kalkınacak."

"GELECEĞİMİZ İÇİN KARDEŞLİĞİMİZİ MUHAFAZA EDECEĞİZ"

Yıldırım, Ankara-Sivas Hızlı Treni'nin başlamasına değinerek, "Birkaç gün önce hızlı treni Ankara'dan Sivas'a kadar getirdik. Ankara-Sivas 2 saat. Artık Sivas'tan Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a gelecek. Sadece Kars'a değil, Azerbaycan'ın göbeğine kadar gidecek, hayırlı uğurlu olsun. Şimdi demek ki birliğimiz, kardeşliğimiz, geleceğimiz, evlatlarımız için kardeşliğimizi muhafaza edeceğiz. Bizim ayrışacak hiçbir konumuz yok. Dinimiz, rabbimiz, kitabımız, peygamberimiz bir, bize düşen bir olacağız, kardeş olacağız, ay yıldızlı bayrağımızla ilelebet sonsuza kadar kardeşçe yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçim koordinasyon merkezinin açılışı yapıldı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • İdiris 11 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim ne hastane temeli aynı Hatay'daki senaryo buradada yapıldı. Ve mîtîngê 150 kişi katıldı yolun sonu görünüyor. Hızlı tren değil hızlı hızlı gidişinizi bekliyoruz kars olarak hızla tarihin çöplüğüne yolculuğunuz başladı, dyp, ANAP, dsp gibi.
    Cevapla
  • Sinan 11 ay önce Şikayet Et
    Elimizde olan mevcut hastanede doktoryok içi boş hastaneden karsta zaten var kaç yıldır sulama barajını yapmadınız birde utanmadan karsa küfür eden ler millet vekili yapıyor
    Cevapla
  • DADAŞ 25 11 ay önce Şikayet Et
    reis söz vermişse yapar vatandaş kardeş hiç şüphen olmasın ama sırayla sabır etmek gerek.
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Reisimizin yanındayız lakin Kırşehirimize verilen hızlı tren sözünün, Kırşehir Çiçekdağı çift şeritli yol projesinin, Güneykent havaalanı projesinin yerine getirilmesini bekliyoruz. Gönlü yüce Kırşehirli küsüyor. Kırşehir kaybediyor, ülkemiz kaybediyor malesef...
    Cevapla
  • Cesur 11 ay önce Şikayet Et
    Hızlı tren her yere geldi bi doğukaradenize gelemedi. Tramvay bile yok. İnşallah bi dahaki seçime kadar gelecektir.
    Cevapla
  • halil 11 ay önce Şikayet Et
    Adam denize havaalanı yaptı. Henüz o dağların üzerinden uçarak gidecek tren icat edilmedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti