Ev sahibinden akıllara durgunluk veren ‘mülakatla’ kiracı arama ilanı

Afyonkarahisar’da evini kiraya vermek isteyen gurbetçi, internetten akıllara ziyan bir ilan vererek evini mülakatla kiraya vereceğini duyurdu.

Ev sahibinden akıllara durgunluk veren ‘mülakatla’ kiracı arama ilanı
Ev sahibinden akıllara durgunluk veren ‘mülakatla’ kiracı arama ilanı
GİRİŞ 03.05.2023 23:13 GÜNCELLEME 03.05.2023 23:13
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yurt dışında yaşayan T.O. isimli bir gurbetçi Afyonkarahisar kent merkezi Gazi mahallesinde bulunan evini kiraya vermek için internette popüler olan bir siteye ilan verdi. 3 katlı binanın 2. katındaki sıfır dairesini 5 bin 500 TL’den ilana çıkaran T.O., ilanın açıklama kısmına yazdıkları ile görenleri hayrete düşürdü. Açıklama kısmında T.O., “Binanın arka katında bulunuyor ve arka cepheye bakıyor ve balkonu var. Kiracı mülakat sonucu belirlenecektir. Son başvuru kabul tarihi 30.04.2023’dür. Daire teslim tarihi 01.06.2023’dür” ifadelerine yer verdi.

Evi tutmak isteyenler verilen numara ile irtibata geçerek mülakata girdi. Ev hakkında ön bilgi almak isteyenler ise evin sahibinin bir akrabası ile ön görüşme yaptı. İsmini vermek istemeyen akrabası ise mülakatın genelde ekonomik duruma ilişkin sorulardan oluştuğunu ve başvuruların alındığını ifade etti.

Mahalle muhtarı bile durumu hayretle karşıladı

Mahallesinde mülakatla kiralık ev ilanını duyan Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Yalçınkaya ise durumu İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinden öğrendi. Duruma çok hayret ettiğini ve ilk defa böyle bir şey duyduğunu dile getiren Yalçınkaya, “İlk defa böyle bir şey duydum ve sizden duydum. Duyunca da merak edip geldim hangi evmiş diye. Doğrusu çok şaşırdım. Tabi bu aralar ev sahipleri ve kiracılar bir birlerinden şikayetçiler ,ama böyle mülakat olması ilginç, ne soracaklarmış genel kültür sorusu mu? Mülakat sonucunu da çok merak ediyorum, bu arkadaş kim ise bende araştırayım. Ben bu arkadaş emlakçı birisine veya apartman sakinlerinden birisine desin ki, ‘sizde oturup ve anlaşabileceğiniz birisine verin’ şeklinde söylese anlarım ama bunu anlayamadım. Bekleyelim görelim” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    10 yıllık kiracı ihtiyacım olmasına rağmen çıkaramıyorum. Üstelik hakim tanıdığı onu haklı buldu. İnsanlar. Allahtan hiç mi korkmaz
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Çok iyi yapmı. Benim 10 yıldır oturuyor. Kiracı hakları var diye çıkmıyor
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    bide kpss isteseydi. 10 gün önce eflasyonun üzerinde zam yapan ev sahibi bana şimdi oğlum gelecek çık diyor.üstelik bir ay ile gecikmedi kirası. El insaf şu işe bi el atılmalı.
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Zaten mülakatsız ev verilmiyor. Adam açık açık yazmış milleti oyalayacağına.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Almanyada da mülakat ile ev veriliyor.30 kişi cağırılıyor içinden bir kişiyi seciyor.Secmeden önce nerde çalişiyon,şuan nerdeoturyyon,3aylık maaş bordrosu,kac kişi ve hayvan var mı yok mu,şuan ki ev sahibine kirayı düzenli ödediğine dair belge,borçlu isen borçlarını düzenli ödediğine dair belge,vs vs vs.Zaten türk isen işin zor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana