Rüşvet skandalında yeni detay! Ses kaydı ortaya çıktı! Selvi Kılıçdaroğlu'nun akrabası...

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun eşinin akrabası Deniz Gündüz’ün, Necati Yağcı’dan kiralık kafe için aldığı 350 bin lira rüşvetin ses kaydı çıktı. Ses kaydında Gündüz, “500 bin lira almadan ruhsat vermiyorlar” diyor

GİRİŞ 06.05.2023 07:12 GÜNCELLEME 06.05.2023 09:01
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

İstanbul'da CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun akrabası Deniz Gündüz'ün, Kadıköy Kriton Curi Parkı'ndaki kafenin kiralanmasıyla ilgili işadamı Necati Yağcı'yı 350 bin lira dolandırdığı ortaya çıkmıştı.

Dolandırılan Yağcı tarafından alınan ses kaydı, soruşturma birimlerine sunuldu. Görüntü inceleme ve iyileştirme uzmanı olan bilirkişi, ses kayıtları üzerinde yaptığı incelemede, ses kaydının dökümünü gerçekleştirdi. Ses kayıtlarının ayrıntıları, rüşvet ve irtikap suçunun Kadıköy Belediyesi'nde nasıl "olağan bir prosedür" olarak uygulandığını da gözler önüne serdi. Ses kaydında, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Kayhan'ın, CHP'nin Kadıköy'deki kasası olduğu iddia edildi.

BAŞKANI KİMSE TAKMIYOR
Ses kaydında Gündüz, Yağcı'ya "Demek ki Fahrettin Kayhan orada krallık yapmış. Bu Fahrettin'i parti, bütün Kadıköy'ün para kasası yapmış. 500 bin lira kendilerine almadan aşağıya ruhsat vermiyorlar" diyor. Gündüz, Kayhan'ın Kadıköy'de ünlü bir restonı kasa olarak kullandığını da dile getirirken, "O bunun kasasıydı. O bütün işleri, adamlar gelince akşam gider, restorandan tutanakları ve parayı alırdı. Dosyaları alırdı" şeklinde konuşuyor. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nı belediyede kimsenin takmadığını da sözlerine ekleyen Gündüz, "Şerdil, sadece orada hukuksal şeylere bakıyor. En tecrübelisi Fahrettin. İşin olurunu olmazını iyi biliyor. Kılıflarını iyi biliyor" diyor.

GÜRSEL TEKİN ARAYA GİRDİ
Bir arkadaşı vasıtasıyla CHP'li İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e ulaştığını ifadesinde söyleyen Yağcı, "Arkadaşım olayı yargıya yansıtmamam, partinin adının zedelenmemesi gerektiğini söyledi. Gürsel Tekin'in bu işle ilgileneceğini söyledi. Tekin, Kadıköy'ü arayıp bu işin halledilmesini istedikten sonra şüpheliler beni tanıyan başka birinin yanına gitmişler" dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 155
  • montajdır montaj 11 ay önce Şikayet Et
    Montajdır gerçek değildir inanmayın. Türkiyede her şey montaj. siyasi partiler tertemizdir bu ülkede. Her siyasi hareket halka montaj yapıyor.
    Cevapla
  • mmed 11 ay önce Şikayet Et
    ibb 35 yılda yapılan toplam borçlanmayı 3 yılda nasıl yaptı hizmet yok para nerede
    Cevapla
  • Kizil elma 11 ay önce Şikayet Et
    Birde ibb araştırmalar yapsalar
    Cevapla
  • malik kulak 11 ay önce Şikayet Et
    ben boyacıyım kadıköy'de boş bir dükkanın sadece boyasını yapıyordum zabıtalar bi daldı içeri iznin varmı ceza keseceğiz... dükkan sahibini aradım , çağırdı bir yere, para verdiğini söyledi....
    Cevapla
  • mehmetm 11 ay önce Şikayet Et
    CHP li belediyelerde rüşvet kurumsallaşmış durumda. Küçük iş yerleri açılımından 5 bin, büyüklerde 200 bin, 300 bin . Kadıköy , Şişli, Bakırköy, Beşiktaş . . . devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak