Son dakika haberi: Erdoğan'dan yeni müjde! Dev projeyi duyurdu...

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 'Yüzyılın' mitinginde ”Büyük İstanbul Tüneli projesini hayata geçireceğiz. Bu proje Marmaray ve Avrasya Tüneli’nden sonra Boğaz’ın altından geçecek 3’üncü tünel olacak” dedi.

GİRİŞ 07.05.2023 19:48 GÜNCELLEME 07.05.2023 20:39
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin tarihi İstanbul mitinginde dev müjdeyi açıkladı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne gelmek isteyenler Marmaray, Metro ve metrobüslerde yoğunluk oluşturdu. Adalar'dan ise vatandaşlar mitinge vapurla geldi. Özel araçlarıyla gelenler nedeniyle Avrupa Yakası'nda birçok bölgede trafik durma noktasına geldi.

İSTANBUL'A BİR MEGA PROJE DAHA

Yüzyılın Mitingi için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne akın eden 1 milyon 700 bin kişi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı. Mitingde tarihi kalabalığa seslenen Başkan Erdoğan, İstanbul'un ulaşımına önemli katkı sağlayacak bir mega projenin daha müjdesini verdi.

"BOĞAZ'IN ALTINDAN GEÇECEK ÜÇÜNCÜ TÜNEL OLACAK"

İstanbul'da Marmaray ve Avrasya Tüneli gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Erdoğan, boğaza üçüncü bir tünel daha yapılacağını kaydetti. Başkan Erdoğan, "Şimdi de Büyük İstanbul Tüneli Projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje, Marmaray ve Avrasya'dan sonra Boğaz'ın altından geçecek üçüncü tünel olacak" dedi.

Yapılacak olan yeni tünelden günde 6 buçuk milyon vatandaşın yararlanacağını belirten Başkan Erdoğan, "Büyük İstanbul Tüneli'yle günde 6,5 milyon vatandaşımızın kullanacağı 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayarak şehrin ulaşımını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ PROJESİ

Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'un trafiğine önemli katkı sağlayacak olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, Dünya'nın ilk 3 katlı tüneli olma özelliğini taşımakta. Proje ile boğaz, tek seferde geçilerek binlerce metre tünel yapım maliyetinden ve süresinden tasarruf edilmiş olacak.

Ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü aksının ihtiyacı olan metro tüneli ile FSM Köprüsü aksının ihtiyaç duyduğu karayolu tüneli birleştirilip, tek tünel ile geçilecek. Karayolu ve metro ulaşımını ortaklaşa sağlaması bakımından büyük önem taşımakta.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Etme bulma dünyası 11 ay önce Şikayet Et
    Reis yatırımı Anadolu'ya yap İstanbul tıka basa doydu Mersin'e Adana'ya Konya'ya gibi İstanbul dan tersine göç olsun yanı Anadolu'dan kimse İstanbul'a çalışmaya gitmesin İstanbul'da böylece nefes alsın tersine göç nefes aldırır
    Cevapla
  • Mete 11 ay önce Şikayet Et
    Heee çok hak ediyorlar ya
    Cevapla
  • Yeni çözümler 11 ay önce Şikayet Et
    Hızlı tren sivastan İzmir'e kadar uzanınca hızlı tren yol boyunca sanayi kentleri oluşturulsun ,büyütülsün İzmir limanındanda dünyaya ihraç edilsin Konya'dan Mersin limanınada ikinci bir hızlı tren ihraç bağlantısı kurulsun
    Cevapla
  • Mecbur 11 ay önce Şikayet Et
    Anadolu'da beşer milyonluk on tane sanayi kenti olsun insanlar İstanbul'a işsizlikten mecbur bırakılmasın
    Cevapla
  • Çok fazla 11 ay önce Şikayet Et
    Yatırımlar Anadolu'ya olsun Kayseri ,Denizli ,Gaziantep ,Manisa ,Samsun vs nedir bu İstanbul sevdası Türkiye İstanbul'dan ibaret değil on milyon nüfus bile fazla İstanbul'a göç yasaklansın geç kalınıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması