Oy pusulasında "Erdoğan’ın isminin altındaki siyah nokta" iddiası hakkında açıklama

Bazı medya organlarında yer alan "YSK, oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin altındaki “siyah nokta” için toplanacak. Baskı hatası oyları geçersiz kılabilir." iddiaları yalanlandı.

Oy pusulasında "Erdoğan’ın isminin altındaki siyah nokta" iddiası hakkında açıklama
Oy pusulasında "Erdoğan’ın isminin altındaki siyah nokta" iddiası hakkında açıklama
GİRİŞ 09.05.2023 14:33 GÜNCELLEME 09.05.2023 14:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

T24'te Eray Görgülü imzalı haberde "Hollanda’da bir sandıkta açılan oy pusulalarında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin yer aldığı kutucuğun üzerindeki siyah nokta tartışmalara neden oldu. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bu pusulalarda Erdoğan dışındaki adaylara verilen oyların geçersiz olacağı yönündeki iddiaları değerlendirmek üzere yarın toplanması bekleniyor." ifadeleri yer aldı.

İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi seçimlerde oy pusulası üzerinden girişilen algı operasyonuna yönelik açıklama yaptı.

Açıklamada "Bazı basın yayın organların yer alan, 'YSK, oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin altındaki “siyah nokta” için toplanacak. Baskı hatası oyları geçersiz kılabilir.' şeklinde iddialar doğru değildir." denildi.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Brhm 11 ay önce Şikayet Et
    Bu millet 14 Mayısta noktayı koyacak zaten. Hepiniz tarihin çöplüğünde yer alacaksınız ama Reis tarih yazmaya devam edecek İnşallah.
    Cevapla
  • Misafir1234 11 ay önce Şikayet Et
    Asenadan daha fazla kiviriyorlar bunlar
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Kıvırtın bakalım nereye kadar nasıl kıvırtacaksınız.
    Cevapla
  • ali murat 11 ay önce Şikayet Et
    zillet cephesi şimdi ne senaryolar hazırlıyordur .seçimi kaybederlerse bu nokta ile ilgili ne iddialar atacaklar ortaya .
    Cevapla
  • amca 11 ay önce Şikayet Et
    2) tutanak altına alınır ve seçmene kullandırılmaz. Yani sandık kurulu bu tarz şaibelere engel olmak için var. Müşahitler de ayrıca süreci dikkatli takip etmeli. Özellikle sayımda müşahitler gözlerini dört açmalı. Çünkü kurul üyelerinin itiraz hakkı sınırlıdır. Müşahitler itiraz konusunda daha özgür. Özetle Türkiye de şaibe karışamayacak belki de tek iş seçimlerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak