AK Partili adaydan Batman'a müjdeli haber!

AK Parti'nin Batman milletvekili adayları Ferhat Nasıroğlu ve Serkan Ramanlı Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu. Nasıroğlu, kentte 3 yeni organize sanayi kuracaklarını söyledi.

GİRİŞ 09.05.2023 16:36 GÜNCELLEME 09.05.2023 18:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Haber7 ekibi Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 14 Mayıs seçimlerinin nabzını tutmaya devam ediyor. Haber7 yayın koordinatörü İbrahim Günay ve Haber7 Editörü Bekir Sıtkı Şirin, AK Parti Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu ve HÜDA PAR'ın AK Parti listelerinden Batman Milletvekili Adayı Serkan Ramanlı ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Nasıroğlu, kente ve bölgeye dair önemli mesajlar verirken, Ramanlı ise çok ciddi bir seçmen kitlesini Cumhur İttifakı'na katacaklarının altını çizdi.

Ferhat Nasıroğlu şunları söyledi:

Biz aile olarak memlekete ve insanlara olma sevdamızı hiçbir zaman yitirmedik.  Rahmetli babam bize 'memleketinizi sahipleneceksiniz, memleketinizden kopmayacaksınız, insanları sahiplenecekseniz." İnsanlara çok dokunmuş, Batman'da fakülte binaları yapmış, okullar yapmış.  Burası da bizim Necat Nasıroğlu'nun yaptığı külliye.  İnşaatı 2020 Haziran ayında başladı. Pandemide ilk betonu döktük. Çok kısa süre içerisinde vakfımızın öz kaynakları ile bitirdik. Burası bizim gençlik merkezimiz. Gençlerle bir araya geleceğimiz, konuşacağız, onlarla kitap okuyacağımız alanlar yaptık.  Bu  külliye dünyada bir ilk.  Biz konsepte yöresel mimariyi göz önüne alarak, özellikle de Selçuklu ve Eyyubi mimarisi. Ama içine dijital yerleştirdik.  Özellikle camimizde dijital bir kubbe var.  Caminin içerisine girince dijital bir kubbe sizi karşılıyor. Bu son derece kucaklayıcı. Sade ama asaletli. Geçen çocukları kahvaltıya çağırmıştık, inanılma keyif aldılar. Biz istiyoruz ki inançlı da bir gençlik yetişsin. Okuyan, kendine güvenen ama inançlı. 

"8 BİN KİŞİNİN İBADET EDECEĞİ BİR ALAN"

164 bin metrekarelik bir alana kurulu. İçerisinde kent meydanı, yeşil alanlar, dinlenme alanlarıyla birlikte camide 8 bin kişinin ibadet edeceği bir alan.  Bizim yöremizde taziye kültürü çok değerli ve önemli.  Bizim büyük bir taziye evimiz var. Kadınlara ve erkeklere ayrı olmak üzere toplamda 600 kişilik bir taziye evi. İçerisinde aşevi ve yemekhanesi olan bir yer.  İçerisinde bulunduğumuz alan son derece modern ve gençlik merkezi. 
İnanılmaz derece gençlerimizi alacak ve kucaklayacak bir alan.  Bin kişili bir konferasyon salonu var. Müzikallerin yapılabileceği ve tiyatroların oynanabileceği muhteşem bir eser.  Bunu da bitiriyoruz. İnşallah ayın 10'unda sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde buranın da açılışını yapacak.  Batman'ın kalbi olmasını istiyoruz.  

"NEDEN SİYASET?"

"Neden siyaset ve neler yapacaksınız?" sorularına da önemli cevaplar veren Nasıroğlu, "Yerelde kendi olanaklarınız ve imkanlarınız ile bir şeyler yapıyorsunuz. Bunun belli bir sınır var. Fakat siyaset çok farklı . Daha geniş ve büyük bir kitleye hitap edebiliyorsunuz.  Dolayısıyla memleketimize, bölgemize çok şey katacağız.  Siyaseten bir şeyler yapmamız gerektiğine inandık ve girdik. 

İkinci bir sebep de iş adamıyız ve birçok ülkeye gidiyor ve toplantılara katılıyoruz.  Türkiye'de birçok konferansa ve toplantıya katılıyoruz.  Dünyada artık şu oluşmaya başladı; "Türkiye artık bölgesel ve küresel bir güç."  Güçlü bir lideriniz var ve bizim de yerimizde durma şansımız yok. Bundan rahatsız olan ülkeler ve liderler var.  Böyle bir dönemde Cumhurbaşkanımızın yanında olmak istedik. Sermaye biraz ürkek ama biz kendimize inanıyoruz. Siyasette güzel işler yapacağımıza da inanıyoruz. 

"40 BİN KİŞİYE İSTİHDAM YARATACAĞIZ"

Ben yatırımcı bir ailenin yöneticisiyim.  Batman'da müthiş bir müteşebbis var. Müthiş bir gençlik var. İlk gün çıktım ve dedim ki, Batman'a üç tane yeni organize sanayi kuracağız ve 40 bin kişiye istihdam yaratacağız.  Yerler belirlendi, görüşmeler yapıldı ve altyapı çalışmaları da başlamıştı.  Çok kısa sürede Batman'da müthiş bir yatırım olacak.  Çevre illerden vatandaşlarda buraya gelip çalışacak ve yatırım yapacak. Biz o iklimi yaratabilirsek, iş adamı, işveren ve işsizi bir araya getirebilirsek müthiş bir şey olacak. 
Gaziantep 2000'lerin başında benzer bir konumda idi. Sinerjilerini müthiş kullandılar ve bütün kentlerden iş adamları yatırıma, işçiler ise çalışmaya gitti.  Biz aynı şeyi burada da yapmak istiyoruz. Ama bu sadece yetmeyecek. Burayı teknolojinin üstü haline getireceğiz.  Her sokakta dolaştığımda gençlerle sohbet ettiğimde %90'I doktor, %6-7'si polis ve öğretmen olacağını söylüyor. Geriye %3 kaldı. Biz şunu anlatıyoruz, 'gelecek artık bilimdedir, teknolojidedir, bilgisayar ve yazılım mühendisliğindedir.'  Biz Batman'da bu gençlerle birlikte müthiş bir konsept oluşturacağız.  Bölgenin lider kenti olabilmesi için bizim bu alanı doldurmamız lazım.  Bu külliyenin de bir özelliği, bunun yanında bir bilim merkezi yapmak.  Bu bilim merkezinin amacı ise, teknoloji ile yatırım yapan, ticaret yapan bir nesil yetiştirmek.  Gençlerimize şirketler kurduracağız, gençlerimizi bu alanda güçlü hale getireceğiz.  Aynı zamanda iş adamlarımızı da bu alana hazırlıyoruz. 

"KADINLARIN ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİ KATMA DEĞERİ YÜKSEK OLARAK DIŞARI SATACAĞIZ"

Üçüncü konuğumuz ise, şehrin kadınlarına yönelik.  Kadın istihdamına yönelik güzel yatırımlar yapılmış ama satış pazarlama ayağı eksik. Dünyada şu anda otantik ürünlere karşı inanılmaz bir rağbet var.  Bu kardeşlerimizin el emeği göz nuru ürünlerini yurt dışına satmamız lazım.  Dünyanın en iyi ürününü üretin, satamadıktan sonra hiç bir kıymeti yok.  Bizim bunları güçlendirmemiz lazım.  Kadının ürettiği ürünü, katma değeri yüksek olarak satmamız lazım. O zaman o kardeşimiz de evinin geçimini kolaylıkla sağlıyor olabilecek." dedi.

Bölgenin taleplerine de değinen Nasıroğlu, "Ben en ücra mahallelere dahi gidiyorum.  İnanılmaz bir teveccüh var.  Herkes huzurun ne kadar kıymetli olduğunu anlatıyor.  Geçmişte yaşadığımız sıkıntılar vardı. Akşam 7'den sonra sokakta kimse yoktu.  Bugün çıktığınızda sokaklar cıvıl cıvıl.  Çocuklar, yaşlılar gece 12'ye kadar dışarlarda oturuyorlar.  İnsanlar zor ve sıkıntılı günleri de gördü, bugünü de gördü.  İnsanlarda huzurun getirdiği rahatlığı görebiliyorsunuz. 

İşte Ramanlı'yla gerçekleştirdiğimiz röportajımız;

 

"MUHALEFETİN UMUT OLMADIĞINI BİLİYORUZ"

Uzun süredir sahada seçim çalışmaları yürütüyorsunuz. Vatandaşlarla temas halindesiniz. Vatandaşların teveccühüne yönelik gözlemleriniz nelerdir?
Öncelikle şunu söyleyelim. Batman halkı ziyadesiyle politik bir halk. Bütün genel siyaseti takip ettiği gibi yerel siyaseti de artık yakından takip ediyor. Batman'daki gözlemimiz genellikle şu; İnsanlar önemsenmek istiyor. Hizmetlere diğer illerde olduğu gibi ulaşmak istiyor. Alt yapı üst yapı hizmetlerinin bir an önce tamamlanmasını istiyor. Bu anlamda yeterli seviyeye ulaşmadığına inanıyor. Türkiye'nin bütün sorunları gibi ekonomi sorunu özellikle Batman'da gündemde. İnsanlar bu ekonomik sorunları bir biçimde aşmanın umudunu taşımak istiyorlar. Muhalefetin bir umutları olmadığını biliyoruz. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kendilerine daha iyi bir gelecek sunamayacaklarını onlar da biliyor. Ama mevcut iktidardan da sayın cumhubaşkanımızdan da gelecek için umut vaat eden projeler duymak istiyorlar. Biz sahada daha çok bu güvenin inşası için uğraş veriyoruz diyebilirim.

"MİLLET İTTİFAKI GERİYE DÖNMEYİ VAAT EDİYOR"

14 Mayıs seçimler çok kritik bir önem taşıyor. Bu noktada vatandaşların teveccühü neden sizden yana olmalı?

Biliyorsunuz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 5 yıldır geçtik, 5 yılını henüz yeni tamamlayacak. Millet İttifakı parlamenter sisteme geri dönmeyi vaat ediyor vatandaşlara ama, parlamenter sistemde Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıları, istikrarsızlıkları, ekonomik bunalımları hatta askeri darbeleri hiç kimse unutmadı. İnsanlar eskiye dönmek istemiyor. Yakaladığı huzur ortamını muhafaza etmek istiyor ve bunu daha ileri bir seviyeye taşımak istiyor. Bunun da yegane umudu aslında şu anda Cumhur İttifakı. Millet İttifakı geçmişe götürmeye çalışıyor yani ülkeyi geriletmeye çalışıyor. Hem zihinsel olarak hem sistemsel olarak. Millet de bunu okuyor bunu görüyor. Bu yüzden milletin kendisini geleceğe taşıyacak daha istikrarlı, daha güvenli ve daha huzurlu yatırım ortamının daha ileri seviyeye çıkabileceği bir hükümet istiyor. Dolayısıyla biz bunun teminatı ve umuduyuz. O yüzden milletimizin oy vermesi gerektiğini düşünüyoruz.

"HEPİMİZ TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİ VE BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ"

Bölgedeki siyasal denkleme baktığımızda Cumhur İttifakı'nın en büyük rakibinin HDP olduğunu görüyoruz. HDP'nin izlediği siyaseti incelediğimizde de Kürt halkının ilkelerine ters birçok tutum içerisinde olduğunu görüyoruz. Örneğin LGBT konusu gibi. Bölge halkı HDP'ye neden destek vermemeli?

Kürt meselesinin çözümü temel hak ve özgürlükler bağlamında bunun hal yoluna girmesi, artık Kürtlerin de benim sorunum yok ben de bu ülkenin 1. sınıf vatandaşıyım demesi için daha atılması gereken adımlar var. Sayın cumhurbaşkanımız çözüm sürecinde bütün ezberleri bozdu. İnkar edilen Kürt kimliğini kabul etti. Kürtçe'nin kullanılmasının önünü açtı. TRT Kürdi gibi bir devlet kanalını yayına soktu ve 24 saat Kürtçe yayın yapan kanalımız var artık. Kürtlerin meşru ve haklı taleplerini meşru zeminde siyaset kanalıyla ve toplumdaki güven unsurunun tesis edilmesiyle çözüme kavuşturulması gerekiyor daha atılması gereken adımlar var. Bu ihtiyacın ortadan kaldırılması gerekiyor. O yüzden bizim teklifimiz şu; Kürt meselesini artık şiddet, terör, çatışma bağlamında kurtarmalıyız. Artık Kürt meselesi arka sokak siyaseti olmaktan çıkarılmalı. Cadde-i Kübra'ya gelmeli, Meclis'te konuşulmalı ve esaslı biçimde konuşulmalı. Evet hepimiz Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünden yanayız birinci şart bu. Silahı ve şiddeti hak arama yöntemi olmaktan çıkarmak zorundayız bu da ikinci şart. Bunun üzerinden tesis edilecek bir güven ikliminde Kürt meselesinin de çözülebileceğine biz inanıyoruz. Kürtlerin onurunu haysiyetini ayaklar altına almadan, Kürdü dövdürtmeden, Kürtlerin meşru hak ve taleplerinin meydana gelmesi ve kazanılması gerektiğine inanıyoruz.

Bir de Kürtlerin hak arama mücadelesinin muhalefete sığdırılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün Yeşil Sol Parti cumhurbaşkanı adayı göstermedi. Mevcut adaylardan Millet İttifakı adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini ifade etti. Ama kendileri Millet İttifakı'nın da bir parçası değiller. Yani bir iktidar alternatifi değiller. Dedikleri şu; Sayın cumhurbaşkanına destek vermeyeceğiz. Millet İttifakı'nın adayını destekliyoruz. Ama biz de onun hükümet ortağı değiliz, biz muhalefeti iktidara getireceğiz yine kendimiz muhalefette kalacağız diyorlar. Dolayısıyla bir çözüm önerisi, çıkış yolu yok. Sadece ve sadece kendisine oy veren seçmenleri muhalefette tekrar konumlandırmak üzerinden bir siyaset güdüyorlar. Bu da bizim sorunlarımızı çözmeyecektir. Kürtlerin, Türkler gibi, Lazlar gibi, Çerkezler gibi iktidarın ortağı olması gerekiyor. İktidara ortak olmalı çözüme ortak olmalı, iradeye ortak olmalı ki karar alma süreçlerine kendisi de damgasını vurabilsin.

HEDEF BATMAN'DA 3 VEKİL ÇIKARMAK

Siz aynı zamanda HÜDAPAR sözcüsüsünüz. HÜDAPAR bölgede ciddi anlamda etkinliği olan bir parti. HÜDAPAR bu seçimlerde AK Parti listelerinde vatandaşın karşısına çıkıyor. HÜDAPAR'ın Cumhur İttifakı'na katkısı nelerdir?

Batman ili özelinde söyleyeyim. Ciddi bir sinerji oluşturduk. Hem milletvekili aday listelerine yönelik yoğun bir memnuniyet, hem bizlerin saha çalışmaları, iki parti teşkilatlarının yoğun biçimde sahada olması ciddi bir sinerji oluşturdu. Bir umut doğdu. Bunu sahada çok rahat gözlemleyebiliyoruz. Bunun etkisiyle çok ciddi bir seçmen kitlesini Cumhur İttifakı'na katabileceğimize inanıyoruz ve bizim hedefimiz Batman'da bugüne kadar Cumhur İttifakı'nın 1 millet vekili çıkarmış olması. Ama 14 Mayıs'ta en az 3 milletvekili hedefimiz var bunun için gece gündüz çalışıyoruz.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • Musa 11 ay önce Şikayet Et
    ALLAH YAR VE Yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Batmanlı 11 ay önce Şikayet Et
    Akp nin Batman ikinci sıra adayı Serkan beyi dinleme fırsatım oldu gerçekten cok donanımlı ve girişken samimi bir vekil adayı. Batman'da Serkan bey için özellikle oy topluyorum
    Cevapla
  • Reis 11 ay önce Şikayet Et
    Batmanda normalde 5 vekil olur ama akpartili vekil dışında kimse diğer hdpli vekilleri tanımaz ve ismini bilmez. Onlara oy verenler de bunu hiç umursamaz
    Cevapla
  • Ferhat 11 ay önce Şikayet Et
    Çalışın kazancı bölüşün Allah Emeklrinizi Zayii etmesin İnşallah
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Şimdiden Hayırlı Olsun İnşaallah Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var