Bakan Kurum: Diğer tarafta Ayasofya'yı yeniden müze yapmak isteyenler var

Murat Kurum, "Bir tarafta Ayasofya'nın zincirlerini kırıp ibadete açanlar var. Diğer tarafta Ayasofya'yı yeniden müze yapmak isteyenler var. 14 Mayıs'ta, Çekmeköy'deki kardeşim buna müsaade etmez." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum: Diğer tarafta Ayasofya'yı yeniden müze yapmak isteyenler var
Bakan Kurum: Diğer tarafta Ayasofya'yı yeniden müze yapmak isteyenler var
GİRİŞ 10.05.2023 18:37 GÜNCELLEME 10.05.2023 18:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çekmeköy'de seçim otobüsünden halka hitap eden AK Parti İstanbul milletvekili adayı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 21 yıldır Türkiye için hiç durmadan koşturduklarını, 14 Mayıs'tan sonra da hep birlikte Türkiye için çalışıp üretmeye devam edeceklerini söyledi.

AYASOFYA VURGUSU

Seçimlerde bir tarafta Türkiye'ye dev eserler kazandıranlar ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğunu, diğer yanda ise milletin namına tek bir hayali olmayanlar ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yer aldığını aktaran Kurum, şöyle devam etti:

"Bir tarafta biz İHA'mızla, SİHA'mızla, TCG Anadolu gemimizle, diğer yerli ve milli araçlarımızla birlikte dünyaya meydan okuyor, ihracat yapıyoruz. Onlar ise 'İHA üretimini, SİHA üretimini gözden geçireceğiz' diyorlar. 'TCG Anadolu gemisine ne ihtiyaç var' diyorlar. Bir tarafta Ayasofya'nın zincirlerini kırıp ibadete açanlar var. Diğer tarafta Ayasofya'yı yeniden müze yapmak isteyenler var. 14 Mayıs'ta, Çekmeköy'deki kardeşim buna müsaade etmez. Ayasofya'nın minaresinden ezan sesleri sonsuza dek yankılanacak."

"MAZLUM COĞRAFYALARDA BİZİ BEKLEYEN KARDEŞLERİMİZ VAR"

Vatandaşlardan, 14 Mayıs seçimlerinde, Cumhur İttifakı ve Başkan Erdoğan'a güçlü bir destek vermelerini isteyen Kurum, kendilerinin de bundan sonra ihtiyaç duyulan yerde milletin yanında olacaklarını dile getirdi.

Küskünlüklerin bir tarafa bırakılması gerektiğini kaydeden Kurum, "Sizden ricam, her bir kardeşimiz en az bir küskünümüze, en az bir dargın kardeşimize gitsin ve onları ikna etsin. Onlara 21 yıldır yaptıklarımızı anlatsın. Bu ülke nereden nereye geldi? İşte tüm dünyada söz söyleyebiliyorsak, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyebiliyorsak bu mücadeleyi yapmak zorundayız. Çünkü bizi bekleyenler var, 11 ilimiz var, afetzede kardeşlerimiz var. 81 ilde 85 milyon kardeşimiz var. Mazlum coğrafyalarda bizi bekleyen kardeşlerimiz var. O yüzden 14 Mayıs'ta sandığa gidip en güçlü şekilde Cumhurbaşkanımızı, Türkiye Yüzyılı'nda yeniden başkan yapacağız." sözlerini kaydetti.

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ayasofya 11 ay önce Şikayet Et
    ayasofysa diye cami ismi olmaz. o değişmediği sürece cami falan da değildir. kutsalbilge sofya cami ... tebrik ediyorum sizi
    Cevapla
  • Ali şahin. 11 ay önce Şikayet Et
    Yani olması gereken bu çünkü.
    Cevapla
  • reis 11 ay önce Şikayet Et
    onlar hiç bir şey yapamaz bakanım sadece REİS yapar onlar bakar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi