HDP'li Cengiz Çandar'dan özerklik ve mutabakat itirafı!

HDP'den milletvekili adayı olan Cengiz Çandar, terör örgütü PKK'nın kanalına yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'na verdikleri destek ve seçimlerden sonra yapacaklarına ilişkin konuştu.

HDP'li Cengiz Çandar'dan özerklik ve mutabakat itirafı!
HDP'li Cengiz Çandar'dan özerklik ve mutabakat itirafı!
GİRİŞ 10.05.2023 20:53 GÜNCELLEME 10.05.2023 21:01
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin ortağı olduğu 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ilanı sonrası HDP ve PKK'nın elebaşlarından destek mesajları gelmişti.

PKK elebaşı Duran Kalkan, "6'lı masa birliklerini güçlendirecek. Önleri açıktır" derken diğer bir üst düzey PKK'lı Sabri Ok ise "100 yıllık Cumhuriyet'i yıkacağız" derken PKK kanadından kendisine yönelik yapılan destek açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu ise kaçamak yanıtlar vererek, terörü sadece Türkiye'de değil tüm Orta Doğu'da bitireceklerini öne sürmüştü.

MÜZAKERE SÜRECİNE VE ANAYASAYI DEĞiŞTİRMEYE MECBUR

HDP kanadı Kılıçdaroğlu'na vereceği desteği resmi olarak duyurduktan sonra eteklerindeki taşları da dökmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde ittifaka ilişkin konuşan HDP'li Cengiz Çandar, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda yeni bir müzakere sürecine ve anayasayı değiştirmeye 'mecbur' olduğunu söylemişti.

Kirli planları bir kez daha tescillendi: HDP'li Sırrı Sakık'tan özgürlük vaadi!Kirli planları bir kez daha tescillendi: HDP'li Sırrı Sakık'tan özgürlük vaadi!

HDP'den aday gösterilen Hasan Cemal, "Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz. Elbette hapisteki bütün tutsakların salınması var. Her şeyi yeni baştan inşa etmek zorundayız." itirafında bulunurken diğer HDP'li Cengiz Çandar ise, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda yeni bir müzakere sürecine ve anayasayı değiştirmeye 'mecbur' olduğunu söyledi. Çandar, bugün terör örgütü PKK'nın kanalına yaptığı açıklamada ise Kılıçdaroğlu ile uzlaştıkları maddelere dair ipuçları verdi.

HDP'Lİ ÇANDAR'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: ÜLKEYİ YÖNETMEK İSTİYORSANIZ BİZİ DİNLEYİN

CHP liderinin ekonomiyi düzeltmek istiyorsa Kürt sorununa çözüm bulması gerektiğini söyleyen Çandar, "İyi bir yolda yürümek istiyorsanız ülkeyi gerçekten barışa kavuşturmak istiyorsanız, barış olmadan ekonomi falan da toparlanmaz o yüzden siz gelin bizi dinleyin. Kısa vadede en azından yeni iktidar sahiplerine bazı şeyleri benimsetmekte bizim önemli bir rolümüz olur." dedi.

KÜRTLER SURİYE'DE ÖZ YÖNETİM BÖLGESİ OLUŞTURULMASINI İSTİYOR

Suriye'de özerk bir Kürt devleti kurmak istediklerini açık açık söyleyen Çandar, "Kürtlerin kendi kendini yönetme hakları var. Merkeziyetçi bir ülke değil ademi merkeziyetçi bir yapı, dünyanın birçok ileri ülkesi öyle zaten. Türkiye'deki Kürtlerin önemli bölümünün kendilerine bağlı ve ait hissettikleri siyasi hareketin Suriye'deki yansımasıyla Suriye'de öz yönetim bölgesi oluşturması, Türkiye'nin de askeri olarak Suriye'de bulunması, yine bir tehdit algısı oluşturarak Irak'taki bazı Kürt hedeflerine (PKK) sürekli askeri harekat yapması... Kürt sorununu Türkiye içinden hak hukuk meselesinden çıkarak askeri güvenlik bir sürü alanlara yayıyor." diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU, BULDAN VE SANCAR İLE MUTABAKAT ORTAYA KOYDU"

Kılıçdaroğlu 'na oy verme sebeplerini sırasıyla açıklayan Çandar "İyi niyetli bir şekilde cumhurbaşkanı adayı Kürtlerin de oy vereceği seçilmesini isteyeceği Kılıçdaroğlu ile HDP eş başkanları Pervin Buldan ile Sancar bir mutabakat ortaya koydular." diyerek itiraflarda bulundu

KAYNAK: SABAH
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 105
  • Kayı boylu 10 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkedeki basında ne çok hain varmışta halk farkında değilmiş
    Cevapla
  • 40 yaşüstü 10 ay önce Şikayet Et
    millet ittifakı il başta da Reis kalırsa ekonomi batar giderse bi anda düzelir diyordu. çandar o lafı tercüme etmiş "barış olmadan ekonomi olmaz" diye. yani krizin sebebini ifşa etmiş terör =destekli kriz= ve yine diyorum; BU CUMHURİYETİ, cumhuriyetçi geçinenlerden cumhuriyet karşıtı olmakla suçlanan BİZ koruyacağız.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Ömrünü Türkiye den öc almaya adamış insanlar.
    Cevapla
  • Aytunç kurt 10 ay önce Şikayet Et
    Dedesi osmanlıda paşa imiş zatın. ermenidir vesselam TÜRK değildir.
    Cevapla
  • Naim 10 ay önce Şikayet Et
    Vay be bunları duyup bilip oy vermek teröre destek olmak ülkeyi bölmeye çalışanlara destek olmak demek değil mi? Benim mi beynim durdu? Anlayamıyorum. Gelenden çok gidenin önemli olduğu seçim diyorlar. Bu nasıl bir akıl tutulması yada başka bişey?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...