Sadakataşı Togo’da cami açılışı gerçekleştirdi

Sadakataşı Derneği, Togo’nun Bafilo bölgesinde geçtiğimiz yıl temeli atılan Sevim Başdemir Camisinin açılışını gerçekleştirdi. Dernek ekibi çalışmaların devamında 220 aileye zekât yardımında bulundu.

Sadakataşı Togo’da cami açılışı gerçekleştirdi
Sadakataşı Togo’da cami açılışı gerçekleştirdi
GİRİŞ 13.05.2023 09:06 GÜNCELLEME 13.05.2023 09:06

Togo’nun Bafilo bölgesinde bulunan Sadakataşı projeler ekibi bölgenin en önemli ihtiyaçlarından olan ibadethane eksikliği için projelendirilen caminin açılışını gerçekleştirdi. Dernek ekibi çalışmaların devamında zekât, takke, başörtüsü ve Kur’an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdi.

200 kişilik cami 

Sadakataşı, bölge halkının ibadethane ihtiyacının karşılamak için 100 m² alan üzerine cami inşa etti. 200 kişinin birlikte ibadet edebileceği Sevim Başdemir Camisinden bölgede yaşayan yaklaşık 6 bin kişi istifade edecek. Ayrıca bölgede yaşayan çocuklara camide dini eğitim verilecek. 

220 aileye zekât dağıtımı 

Cami açılışında Sadakataşı ekipleri tarafından çocuklara takke, başörtüsü ve Kur’an-ı Kerim dağıtımı yapıldı. Dernek ekibi cami açılışı sonrasında civar bölgelerde yaşayan yetim ve ihtiyaç sahibi 220 aileye zekât dağıtımı gerçekleştirdi. 

6 bin kişi yararlanacak 

Sadakataşı Genel Başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada; ‘‘Sadakataşı olarak eğitim ve ibadet alanında yoksul coğrafyalara kurulduğumuz tarihten itibaren kalıcı eserler inşa ediyoruz. Bugünde Togo’nun ibadethane ihtiyacı bulunan kırsal bölgesinde cami açılışı gerçekleştirdik. Bölgede yaşayan 6 bin civarında insan camiden istifade edebilecek. Yardımların devamında ekibimiz tarafından zekât dağıtımı yapıldı. Yardımların buraya ulaşmasında katkısı bulunan hayırseverlere teşekkür ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!