Başkan Erdoğan Ayasofya'da! Camii hınca hınç doldu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yoğun geçen seçim programını İstanbul’da gerçekleştirdiği vatandaş buluşmalarının ardından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde akşam namazı ile sonlandırdı. Ayasofya'daki kalabalık ise dikkat çekti.

GİRİŞ 13.05.2023 20:56 GÜNCELLEME 14.05.2023 00:45
Bu Habere 517 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs için seçim çalışmalarını nihayete kavuşturdu. Oldukça yoğun bir seçim süreci geçiren Başkan Erdoğan bugünkü programlarını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde eda ettiği akşam namazıyla tamamladı.

AYASOFYA CEMAATİNDEN ERDOĞAN'A BÜYÜK İLGİ

Ayasofya Camii'ni dolduran vatandaşlar, onlarca mitinge katılan Başkan Erdoğan'ın tarihi mabede girmesiyle ayağa kalktı ve hep bir ağızdan tekbirler getirmeye başladı.

AYASOFYA, ALLAH-U EKBER NİDALARIYLA YANKILANDI

Vatandaşların, Ayasofya Camii’nde tekbir sesleri eşliğinde Erdoğan’ı beklediği o çarpıcı anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

Akşam namazı sonrasında tarihi mabette Fetih Suresi okundu.

NAMAZDAN SONRA BAKARA SURESİNİ OKUDU

Başkan Erdoğan akşam namazının ardından Ayasofya Camii'nde Bakara suresinin ilk 5 ayetini okudu. Erdoğan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin sona ermesinin ardından cemaat tekbirlerle karşılık verdi.

3 YIL ÖNCE İBADETE AÇILDI

Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesiyle, 10 Temmuz 2020'de Ayasofya ibadete açılmıştı.

BAŞKAN ERDOĞAN: HAYIRLI OLSUN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı'nı "hayırlı olsun" mesajıyla paylaşmıştı.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 10 Temmuz 2020'de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dünya basınında da geniş yankı uyandıran bu gelişme ile Ayasofya, 86 yıl sonra yeniden ibadete açıldı.

KAYNAK: HABER7, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 517
  • Vatandas 11 ay önce Şikayet Et
    Keske ilk yillarda ki gibi kalsaydin
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan, camiye... Kılıçdaroğlu Anıtkabire... Gitti... Dua ile Allah tan veya görevimi yaptım atam izindeyiz dediler.... Merak ediyorum, Ahmet, Babacan, karamolla nereye gitti? Kendilerini nereye ait hissediyorlar? Cami diyemezler Tayyip Bey'in yanında olmaları gerekirdi... Anıtkabir diyemezler. Anıtkabir dua niyaz isteme yeri değil... Ne deve... ne kuş....
    Cevapla
  • kaf.kum.Çıksın 11 ay önce Şikayet Et
    Allah daima ülkemizi kötülük lerden muhafaza etsin inşaallah
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Ağladım çok ağladım. Böyle bir başkanımız var. Allahim sen zalimlere fırsat verme. Reisi ve tüm müslümanlara zafer nasip eyle inşallah.
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Müze olmadan evvel herkesin son defa namaz kılmasına müsade etmeli başkan Kemal... yarın ola hayrola...bay Kemal in başkanlığı hayırlı olsun...kime sorsam bay Kemal e oy verdim diyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!