"Seçimden sonra dediklerimizin tam tersi de çıkabilir"

Araştırma şirketi KONDA'nın analisti Aydın Erdem, seçimlerden sonra sonuçlara bağlı olarak yanılabileceklerini, bu nedenle "ortalıkta çok gözükmek istemeyebileceklerini" söyledi.

GİRİŞ 14.05.2023 07:22 GÜNCELLEME 14.05.2023 07:30
Bu Habere 188 Yorum Yapılmış

KONDA Araştırma Analisti Aydın Erdem, katıldığı bir YouTube yayınında seçim sonuçlarına yönelik dikkati çeken ifadeler kullandı.

Seçimlerin kendi analizlerinin tersine de sonuçlanabileceğine vurgu yapan Erdem, şunları söyledi:

"Seçimden sonra belki konuşmayabiliriz. Ortalıkta çok gözükmek istemiyor olabiliriz, KONDA olarak. Bütün burada konuştuklarımızı taca çıkartan, bambaşka bir sonuç ortaya çıkabilir. Türkiye enteresan bir yer."

Geçtiğimiz günlerde son anket sonucunu yayınlayan KONDA, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanacağını öngörmüştü.

Videonun sosyal medyaya da düşmesinin ardından AK Partililer, KONDA'nın seçim sonuçlarını tutturamamasına ilişkin olarak şimdiden ön aldığını ifade etti.

Bazı kullancılar ise, bu sözlerin, KONDA'nın yaptığı anket sonuçlarına güvenmediğini gösterdiğini kaydetti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 188
  • Turan 11 ay önce Şikayet Et
    Çevir gazı yanmasın!
    Cevapla
  • cengiz iyiatar 11 ay önce Şikayet Et
    Sipariş üzerine anket yaparsan insan içine çıkacak yüzün olmaz tabii olarak
    Cevapla
  • ismail. 11 ay önce Şikayet Et
    Sizin farketmez nasıl olsa zeytinyağı gibi üste çıkmaya kalkacaksınız her zananki gibi. Sözü namus bilecek karakter olmadıktan sonra.
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Millette sizi çok ta kaale almadı zaten meraketme.
    Cevapla
  • Tarık 11 ay önce Şikayet Et
    Bir kere görevli olarak seçim anketi yaptım sonuç birebir aynı çıktı. Yani birine özel anket yapıp dümen çevirmiyorsan korkmana gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Polis, Columbia Üniversitesi'ndeki Gazze Dayanışma Kampı'nı dağıttı
İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri: 42 bin polis görevde