14 Mayıs'ı nokta atışıyla bildi! İşte Hakan Bayrakçı'nın 2. tur anket sonuçları

14 Mayıs seçimlerini 3 Mayıs'ta açıkladığı anket sonuçlarıyla yüzde 1 sapma ile doğru bilen Hakan Bayrakçı'nın 2. tur anketinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 52.1 oy aldığı görüldü.

GİRİŞ 15.05.2023 13:46 GÜNCELLEME 15.05.2023 13:55
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

Türkiye dün tarihinin en önemli seçimlerinden birini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde açıklanan rakamlara göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.41 oy alırken, 7'li masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.95, Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan ise yüzde 5.19 oranında oy aldı.

İKİNCİ TURUN KAPISI ARALANDI

Alınan oy oranlarına göre Milletvekili seçimleri sonuçlanırken, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ise kesin olmayan rakamlara göre 2. tura kaldı. 28 Mayıs'ta yapılması beklenen 2. tur seçimleri öncesi seçim çalışmaları gerçekleştiren anket şirketleri arasında 14 Mayıs sonuçlarına en yakın verilerin Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı'nın anket sonuçlarında ortaya çıktığı görüldü.

Muhalif anket şirketleri sınıfta kaldı! İşte sonuçları en yakın bilen anket firmalarıMuhalif anket şirketleri sınıfta kaldı! İşte sonuçları en yakın bilen anket firmaları


Bayrakçı, 3 Mayıs'ta açıkladığı anket sonuçlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 48.8, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44.1 oranında oy alacağını ilan etmişti. 

 


BAYRAKÇI'NIN 2. TUR ANKETİ

Seçimin gayri resmi rakamlara göre 2. tura kalması ve seçim sonuçlarına en yakın sonuçları Hakan Bayrakçı'nın anketlerinde ortaya çıkmasının ardından Bayrakçı'nın 2. tur anketinin sonuçları merak konusu oldu. Bayrakçı'nın 3 Mayıs'ta yayınladığı "Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalırsa ve Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda olursa kime oy verirsiniz?" sorulu ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 52.1 oy aldığı görüldü. 



Birinci turda yüzde 44.95 oy alan Kılıçdaroğlu'nun ise 2. tur anketinde yüzde 47.9 oranında oy aldığı tespit edildi. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 169
  • Memet ercan 11 ay önce Şikayet Et
    Deprem zede kardeşlerim CHP ziniyetini hepimiz gördük hep birlikte bay bay kemal diyelim
    Cevapla
  • fatih akman 11 ay önce Şikayet Et
    Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı iyi izleyin, o chp zihniyetine bu sefer öyle bir tokat vuracak ki kendisine yapılan o alçakca hakaretleri sandıkta iade edecek.
    Cevapla
  • Mustafa Aydın. 11 ay önce Şikayet Et
    Ben hiç o kanaatte değilim, öyle olsa İzmir"de adamlar yıllarca hiç bir şey yapmadan yüzde 60'ın üzerinde oy alabilirler miydi.
    Cevapla
  • Önce vatan 11 ay önce Şikayet Et
    arkadaş bu adam 47.9. alıyorsa ya kusura bakmayın hem adamın arkasından konuşuyorsunuz gitmesini istiyorsunuz ama genede ona oy veriyorsunuz kardeşim bu adam açık seçik pkkpydfeto terörist değil deme dimi ve demirtaşin işi ne hapiste aponun heykelini dikiyor kandil destek veriyor batılı haçlılar destekliyor bunları biliyor ama oy atıyorsunuz sizin ne farkınız var bunlardan
    Cevapla
  • Diw 11 ay önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir cehalet
    Cevapla
  • kuşku 11 ay önce Şikayet Et
    tam isabet hilemi yapıyorlar sandığa.
    Cevapla
  • ASLANTUĞ 11 ay önce Şikayet Et
    Akparti ve Mhp rahata nasıl olsa kazanıriz diye asla rahata vermemeli.İyi asılmalı. Chp ve digerlerinin (ozellikle chpli teyzelerin )sokak sokak,çarşı pazar dolaştıgına şahidim.Hatta calışanlara şunu soylediklerini de duydum Erdogan ,size simdi zam yaptı ama secim sonrası her şeye zam gelecek, kaşikla verdigini kazanla alacak. Genelde kullandiklari teknik bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü