14 Mayıs seçim sonuçlarıyla ilgili provokatif tüm paylaşımlara soruşturma!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, seçim sonuçları ve deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik sosyal medyada provokatif paylaşımda bulunanlara ilgili resmen soruşturma başlattı.

14 Mayıs seçim sonuçlarıyla ilgili provokatif tüm paylaşımlara soruşturma!
14 Mayıs seçim sonuçlarıyla ilgili provokatif tüm paylaşımlara soruşturma!
GİRİŞ 15.05.2023 15:14 GÜNCELLEME 15.05.2023 15:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları ile ilgili provokatif paylaşımlara soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada bulunuldu.

SEÇİM SONUÇLARINA PROVOKATİF YAKLAŞIMA SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre “14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine ilişkin seçim ve seçim sonuçları ile ilgili ve ayrıca deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik sosyal medya hesapları yolu ile, kamuoyunda yanıltıcı, gerçek dışı ve yanlış algı oluşturacak nitelikte kamu düzenini ve kamu barışını bozmaya yönelik gerçeğe aykırı bilgileri paylaşmak suretiyle alenen yayan, provokatif paylaşımlar yapan sosyal medya hesapları ile ilgili olarak resen soruşturma başlatılmıştır.'' İfadeleri yer aldı.

KAYNAK: AA
Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Yunus 11 ay önce Şikayet Et
    AKP neyapsin. Yüzde 45 tr deki din düsmanlarinami öldürsün? Pkk dan fetö den birlik olmak istiyorsan git oyunu onlara ver. Eger Allahini peygamberini vatanini seviyorsan erdogana verirsin.
    Cevapla
  • ekrem 11 ay önce Şikayet Et
    mesela cezaları , tvitter hesaplarından bizler yalan söyledik , yalanı sosyla medya üzerinden alenen yaydık diye mesaj atmak olsun
    Cevapla
  • EBUBEKİR BALCI 11 ay önce Şikayet Et
    Ha şöyle!Hadlerini bildirin bozguncu cins yaratıkların
    Cevapla
  • Konyalı 11 ay önce Şikayet Et
    Bunların anladığı dilden cevap verilmezse bir daha Ak Parti'ye oy vermeyeceğim yeter artık bunların öttüğü
    Cevapla
  • çerkezoğluçerkez 11 ay önce Şikayet Et
    yalandan algı yapma ...sanki daha önce veriyordun sanki ben çevremde ak paritye oy verenler hala ona oy veriyor bir daha vermiyeceğim diyen daha önce vermemişler algı oluşturmak için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti