Saadet Partili Ümit Çebi'den 10 vekil tebriği: Karamollaoğlu'na gönülden teşekkür ediyorum

Saadet Partisi, GİK Üyesi Ümit Çebi Temel Karamollaoğlu'na, "Milli görüş tarihinin en zor zamanında aldığı bu stratejik karar ile %-1 oyu görünmesine rağmen mecliste 10 vekille temsiline vesile olmuştur" ifadeleriyle teşekkür etti.

GİRİŞ 15.05.2023 23:33 GÜNCELLEME 16.05.2023 12:43
Bu Habere 259 Yorum Yapılmış

14 Mayıs'ta gerçekleşen ve 88.92’lik bu katılım oranıyla dikkat çeken seçim sonuçlarının yansımaları muhalifler arasında değerlendirilmeye alındı.

Yüzde 44,88 alan yedili masanın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 49,51 alan Cumhur İttifakı'nın adayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 2 milyon 500 bin oy gerisinde aldı.

CHP KAYBETTİ KÜSURAT PARTİLER KAZANDI

Oluşan tablodan sonra büyük bozguna uğrayan ana muhalefet partisi (CHP) derin bir sessizliğe gömülse de, yedili masanın küsurat oya sahip olan ortakları Saadet Partisi (10 milletvekili), DEVA Partisi (14 milletvekili), Gelecek Partisi (10 milletvekili), TDP (1 milletvekili) ve Demokrat Parti (3 milletvekilitemsiliyet karşılıkları olmamasına rağmen CHP listelerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girdi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

Konu hakkında konuşan Saadet Partisi'nde Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ümit Çebi, sosyal medya hesabından Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kutladı.

"YÜZDE 1 OYU GÖRÜNMESİNE RAĞMEN 10 VEKİLLE TEMSİLİNE VESİLE OLMUŞTUR"

Çebi şu cümleleri kurdu:

"Saadet Partimizin bilge genel başkanı; Temel Karamollaoğlu'na gönülden teşekkür ediyorum.

Milli Görüş tarihinin en zor zamanında aldığı bu stratejik karar ile, %1 oyu görünmesine rağmen, Saadet Partimizin Meclis'te 10 vekille temsiline vesile olmuştur. Zaman bizden yanadır inşallah."

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 259
  • Şevket 11 ay önce Şikayet Et
    Bilge değilde pazarlık dehası denirse yeridir. %1 bile değil. Onunda 2/3 oy bile vermedi.
    Cevapla
  • meraci83 11 ay önce Şikayet Et
    Yüzde bir bile oy potansiyeli olmayan karamulla haybeden 10 vekil sahibi olabiliyorsa bu ce Ha pe yenetmeyenlerin ne kadar büyük bir hezeyan içinde kaybolduğunun kanıtıdır. Yakında ce Ha pe parti ismini haybeciler ittifakı olarak değiştirirse daha doğru bir isim olacaktır.
    Cevapla
  • dertli 11 ay önce Şikayet Et
    chp iflas etmiştir. kepenk kapatmaya hazırlanıyor.
    Cevapla
  • adem 11 ay önce Şikayet Et
    Hala koltuk sevdasındalar. Sizleri Allaha havale ediyor ve hakkımı helal etmiyorum. Koltuk sevdanız batsın. Şu sevince bakın. 28 Şubattaki başörtüsü zulmünü yaşayanların âhı bile sadece size yeter. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    İSTANBUL U BİZ KAYBETTİRDİK diyen yerine ERDOĞANI 2. TURA BİZ BIRAKTIRDIK diye tarihi bir itiraf bekliyoruz. Kİ ÜMMET HAİNLERİ TANISIN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...