Yavuz Ağıralioğlu'ndan Başkan Erdoğan'a tebrik! Muhalefete sert sözler

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, 14 Mayıs seçimlerinde aldığı oy oranı sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı tebrik etti.

GİRİŞ 16.05.2023 02:57 GÜNCELLEME 16.05.2023 09:30
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan aldığı oy ile en yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na yaklaşık 2,5 milyon oy fark attı.

Henüz resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.50 oy alarak, yüzde 44.89 oy elde eden Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüzde 4,61 fark attı.

Buna göre Türkiye, cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidecek. İkinci turda, ilk turda en fazla oyu olan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yarışacak.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A TEBRİK

Bu gelişmeler yaşanırken 7'li koalisyonun sözde milliyetçi partisi olan İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu yaptığı açıklamada Başkan Erdoğan'ı tebrik etti.

Paylaşımında seçimlerin ikinci turunun hem demokrasiye hem de seçimler ile alakalı yurt dışından olumsuz algı yapanlara karşı, çok ciddi bir imkân ve cevap mahiyetinde olacağına inandığını ifade eden Ağıralioğlu, terör destekçiliği üzerinden muhalefete de yüklendi.

İşte Ağıralioğlu'nun açıklamaları:

YURT DIŞINDA ALGI YAPANLARA CEVAP OLDU

Millet iradesinin ilk aşaması tecelli etti. Vatana, millete hayırlı olsun. Bu ekonomik zorluğa rağmen; Türk Milleti'nin, parlamento çoğunluğunu teslim ettiği Cumhur İttifakı'nı ve ilk turu birincilikle bitiren Sayın Cumhurbaşkanını tebrik ediyorum. İkinci turun, hem demokrasimiz hem de seçimlerimiz ile alakalı yurt dışından olumsuz algı yapanlara karşı, çok ciddi bir imkân ve cevap mahiyetinde olacağına inanıyorum. Yeni tecrübe edeceğimiz bir süreç olması itibarıyla da milletin dertlerinin daha iyi duyulması, milletin önceliklerinin daha iyi görülmesi adına, yanlışlardan ders çıkarmak ve doğruları kuvvetlendirmek imkânını da doğuracaktır. Bu da milletimiz için hayırlıdır.

SÜREÇ TÜRK MİLLETİ'NİN TERAZİSİNDEDİR

Muhalefet partilerinin durumunu değerlendirirken; muhalif seçmenin rencide edilmemesi, memleket ile alakalı endişe ve temennilerinin duyulması, gayretlerinin görülmesi de iktidarın sorumluluk alanındadır. Buna dikkat etmek açısından da toparlayıcı olabilir. Süreç, Türk Milleti'nin terazisindedir. Sonuçlar şimdiden hayırlı olsun. Milletini duyanlar, istişareye açık olanlar ve milletinin değerleriyle çatışmayanlar, seçimlerde milletinin desteğine mazhar olurlar! Biz, tenkitlerimizi ve itirazlarımızı kamuoyuyla paylaşmıştık.

"MİLLETİMİZİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ VE HASSASİYETLERİ DİKKATE ALINMADI"

Bu şerhlerimizin haklı çıktığı; terör örgütlerine mesafesizliğin, dayatma ve baskıların Türk Milleti nezdinde güvensizliğe, tepkiye sebep olduğu bir seçim sonucu ortaya çıkmıştır. Milletimizin kırmızı çizgilerinin ve hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı takdirde neticenin ne olacağını, bilhassa yanlışta ısrarla direten muhalefet partileri de görmüştür ve gereken dersi de çıkarmışlardır diye temenni ediyorum! Bundan sonra, daha çok; bir parti kavgasından ziyade, bir memleket mücadelesi ve milletimizin birikmiş problemlerinin, ekonomik zorluklarının çözüleceği, memleket yükü çekecek bir siyasi iklim lâzımdır. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 117
  • Mustafa Birinci 11 ay önce Şikayet Et
    Yavuz Ağıralioğlu nasıl milletvekili seçildiğini unutmuş,ahde vefa diye bir şey var...
    Cevapla
  • Mahmut 11 ay önce Şikayet Et
    Ne bilsin adam hainlerin içine düştüğünü
    Cevapla
  • Kral 11 ay önce Şikayet Et
    Kötülükte ahde vefa olmaz.
    Cevapla
  • Kare Murat 11 ay önce Şikayet Et
    Geçmişte ne olduysa oldu, onemli olan yanlıştan donulmesiydi. Yavuz beyde makam koltuk merakı olmadığını istifasıyla gösterdi. Derdi memlekete ve millete hizmet olan bir adam oldugunu gösterdi. Devlet de bos değil,millet de. Layik oldugu göreve getirilmesini temenni ederim.
    Cevapla
  • Aynen 11 ay önce Şikayet Et
    Türkiye yiğitleri bunlar çıkar deyil önce millet ülkem diyen yiğitlerden biride ağıralioğlu yulunuz açık olsun
    Cevapla
  • Nadim hatipoğlu 11 ay önce Şikayet Et
    BU GÜN Akşener o masadan ayrılsın inanın gelecek seçimde bu millet VALLAHİ HAKKINI TESLİM EDER AMA NE GEZER O FERASET YOK ONLARDA.
    Cevapla
  • Artık 11 ay önce Şikayet Et
    O,o gündü,Yavuz bey Akşener tekrar masaya oturduğu an istifa etmeliydi.Muharrem İnce herşeye rağmen istifa etmemeliydi.Erdoğan'a17-25Aralık kumpasları yapıldığında,Erdoğan istifa etseydi bu gün Erdoğan yoktu.Bundan sonra Yavuz, Muharrem,Meral yok,Erdoğan,Oğan,Erbakan var.Kılıçdaroğlu da gelecek dönemde yok lakin,%25 CHP oylarının sahibi de mutlaka olur çünkü onların lidere ihtiyacı yok.
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 11 ay önce Şikayet Et
    Hatasiz kul olmaz, cikisini dogru zamanda yaptin. Ama tevbenin de samimiyeti olmali, devami gelmeli, bekleyip gorecegiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!