Muharrem İnce'ye kaset kumpası soruşturmasında yeni gelişme! FETÖ-CHP işbirliği

Muharrem İnce'ye montaj kaset kumpası kurulmasıyla ilgili soruşturmada bir kişi tutuklandı, iki kişi hakkında ise ev hapsi kararı verildi.

Muharrem İnce'ye kaset kumpası soruşturmasında yeni gelişme! FETÖ-CHP işbirliği
Muharrem İnce'ye kaset kumpası soruşturmasında yeni gelişme! FETÖ-CHP işbirliği
GİRİŞ 17.05.2023 03:02 GÜNCELLEME 17.05.2023 03:04
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik kumpas soruşturmasında son dakika gelişmesi yaşandı.

Devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklanırken, ikisi ise ev hapsine alındı.

Soruşturmayla ilgili bilgiyi İnce'nin avukatı Fidel Okan verdi.

"KİŞİLER CHP İLE İLİŞKİLİ ÇIKTI"

Okan yaptığı açıklamada, "Müvekkilim Sn. @vekilince ‘ye yönelik itibar suikasti dosyasında yurt dışındaki FETÖ yöneticilerine paralel olarak Türkiye’de WhatsApp grubu kurup iftira ve hakaret içeren paylaşımları yaygınlaştıran ve bir çok kişiyi suça bulaştıran kişiler CHP ile ilişkili çıktı. Bunlardan Ozan Özgür Doğru tutuklandı, Oktay Yaşar (Ankara Kuşu) ile ilişkili olan Veli Koçak ev hapsi gözetimine alındı. Detaylı bilgilendirme daha sonra yapılacaktır." dedi.

İNCE'YE YAPILAN KASET KUMPASINDAN FETÖ-CHP İŞBİRLİĞİ ÇIKTI

Muharrem İnce hakkında provokatif paylaşımda bulunan ve dezenformasyon faaliyeti yürüten 13 hesap tespit edildi. Fotoğraf ve videoların yurtdışı menşeili farklı sitelerden alınmış görüntüler olduğu, belge ve dekontların ise internet üzerinden farklı uygulamalar vasıtasıyla üzerinde oynanmış sahte içerikler olduğu belirlendi.

WHATSAPP GRUBU KURMUŞLAR

Başta FETÖ'nün Goebbels'i olarak bilinen ve örgütün propaganda imamı olan firari Cevheri Güven tarafından gönderilen sahte içeriklerin CHP Gençlik Kollarına üye kişiler tarafından WhatsApp uygulamasında kurulan gruptan dağıldığı tespit edildi. Grupta CHP Şişli Gençlik Kolları eski yöneticisi ve üyesi Ozan Özgür Doğru, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yüksek mimar olan CHP Ankara Gençlik Kolları üyesi Veli Koşar yer alırken takipçi sayısı fazla olan Ankara Kuşu Twitter hesabı sahibi Oktay Yaşar'ın üzerinden planın devreye sokulduğu ortaya çıktı.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında 09-10 Mayıs tarihlerinde bazı sosyal medya hesapları üzerinden sahte belge ve fotoğraflar paylaşıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının görüntüler üzerinde yaptığı çalışmalar neticesinde, fotoğrafların yurtdışı menşeili farklı sitelerden alınmış görüntüler olduğu, belge ve dekontların ise internet üzerinden farklı uygulamalar vasıtasıyla üzerinde oynanmış sahte içerikler olduğu tespit edildi.

13 HESAP BELİRLENDİ

Provokatif ve asılsız belgeleri sosyal medya üzerinden paylaşan, yayınlayan 13 hesap kullanıcısı belirledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili yapılan paylaşımlara ilişkin şantaj, tehdit, belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma, özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından soruşturma başlattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise elde edilen veriler üzerine soruşturmayı genişletti.

FETÖ-CHP İŞBİRLİĞİ SAHNEDE

Güvenlik birimlerinin yaptığı HTS ve teknik çalışmalarında, CHP Gençlik Kollarına üye kişilere ait WhatsApp grupları tespit edildi. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili üretilen sahte içeriklerin FETÖ mensupları Cevheri Güven, Arkan Gümüş, Ethem Gürbaş ve Ali Yeşildağ üzerinden CHP'liler tarafından kurulan internet tabanlı iletişim grubuna gönderildiği belirlendi. Gelen sahte içeriklerin, İstanbul Şişli Gençlik Kolları eski yöneticisi ve üyesi Ozan Özgür Doğru, Ankara Gençlik Kolları üyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Yüksek Mimar olarak çalışan Veli Koçak tarafından dağıtım planı yapıldığı ortaya çıkarıldı.

ANKARA KUŞU İLE ZEMİN HAZIRLANDI

Twitter'da Ankara Kuşu olarak bilinen hesap sahibi Oktay Yaşar ile yakın arkadaş olan Veli Koçak'ın Ankara Kuşu hesabı üzerinden sahte içerikler öncesinde zemin hazırladığı bir süre sonra da başka hesaplardan tarafından paylaşımlar yapıldığı belirlendi. Böylelikle takipçiler üzerinde algı operasyonu yaptığı tespit edildi.

ANKARA KUŞU FİRAR

Soruşturma kapsamında 19 şüpheli tespit edildi. Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 14 şüpheliyi gözaltına aldı. Yurtdışında bulunan FETÖ üyesi Cevheri Güven, Arkan Gümüş, Ethem Gürbaş ve Ali Yeşildağ hakkında yakalama kararı çıkarılırken Ankara Kuşu hesap sahibi Oktay Yaşar'ın firari olduğu ortaya çıktı. Fotoğraf ve videoların yurtdışı menşeili farklı sitelerden alınmış görüntüler olduğu, belge ve dekontların ise internet üzerinden farklı uygulamalar vasıtasıyla üzerinde oynanmış sahte içerikler olduğu belirlendi.

 

 

 

KAYNAK: SABAH
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Hikmet 11 ay önce Şikayet Et
    Atam kurdugun partiyi ne hale getirdiler.isin en uzucu tarafi da hala senin adinla siyaset yapiyolar
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    tıp lere bak yeni asker olmuş acemi gibi bu mu ülkeyi yönetecek daha 5 asker i yönetemez. adam da bir duruş olur ama adam da adam mı ..
    Cevapla
  • Recep 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın Muharrem İnce bu kadar kaset skandalı nedeniyle geleceğinizi partinizin oylarını itibarını kaybettiniz ama hala o mahalleden çıkmıyorsunuz
    Cevapla
  • ali 11 ay önce Şikayet Et
    bu chp de hiç mi doğru dürüst adam yok ulan hayatınızda bir kere de mert delikanlı düzgün ahlaklı mücadele edin nerede iftira ahlaksızlık kumpas var chp baş aktör bir de Atatürk ün adını lağım çukuru ağızlarına alıyorlar hepinizi öyle bir hesaba çekileceksiniz ki Allah tan korkmayan sizler Allah tarafından öyle bir cezalandırılacaksınız ki keşke bilseydiniz
    Cevapla
  • Deli dumrul 11 ay önce Şikayet Et
    CHP PLAKÇILIK... hertürlü kaset kumpas bizim işimiz. referanslar sağlam ref1: D. Baykal ref2: M.ince
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik