FETÖ'nün bir kumpası daha çöktü! Karar emsal teşkil edebilir

FETÖ'nün bir kumpası daha çöktü. Gazeteci Yazar Şükrü Sak, FETÖ’nün kumpas davalarından biri olan İBDA C davasında terör örgütü üyeliği suçlamasından 24 yıl sonra beraat etti.

GİRİŞ 17.05.2023 16:17 GÜNCELLEME 17.05.2023 17:05
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün yargı yoluyla gerçekleştirdiği bir kumpas daha çökerken Gazeteci Yazar Şükrü Sak, terör örgütü üyesi olma suçlamasıyla yargılandığı davadan 24 sene sonra beraat etti. Yaşanan gelişmenin ardından FETÖ mağduru Şükrü Sak ve Avukatı Ahmet Salih Sak Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu.

Lafta hürriyet, icraatta istibdat: 6'lı koalisyondan halka binlerce dava!Lafta hürriyet, icraatta istibdat: 6'lı koalisyondan halka binlerce dava!

DOSYANIN HAKİM VE SAVCISI CEZA ALDI

Haksız bir şekilde 24 senedir suçlanan Şükrü Sak, Haber7'ye yapmış olduğu açıklamalarda, "Bu dava 1999'da açıldı. FETÖ'cülerin parmağı vardı. Zaten dosyanın savcısı ve hakimi FETÖ'den hapis cezası aldı. Dosya bomboştu, örgüt üyeliğinden ceza almıştım. Adaletin tecelli etmesi nedeniyle mutluyum. Bir dönem kasıtlı ve maksatlı bir şekilde kendileri gibi düşünmeyenlere hukuku sopa gibi kullanarak kumpas kuran FTEÖ'nün bir kumpası daha bozuldu." ifadelerini kullandı.

KARAR EMSAL TEŞKİL EDEBİLİR

Şükrü Sak'ın Avukatı  Ahmet Salih Sak da Haber7'ye yepmış olduğu açıklamalarda dikkat çeken sözler sarf eti. Dosyanın savcısı ve hakiminin FETÖ üyesi olmaları nedeniyle yargılandığını ve ceza aldığını kaydeden Sak, "Bugün yani 17 Mayıs 2023 tarihinde müvekkilim Şükrü Sak lehine tarihi bir karara imza atıldı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bugün müvekkilim Şükrü Sak lehine beraat kararı çıktı. Müvekkilim Şükrü Sak, 1999'dan bu yana sözde terör örgütü IBDA-C'ye üyelik suçlamasıyla yargılanmaktaydı. 24 yıllık mücadele sonunda FETÖ mensuplarınca kumpaslanarak kurulduğunu mahkemeye delillerce açıkladım İlgili kararın emsal teşkil edebileceğine inanıyoruz." diye konuştu.

BASINA SANSÜR VE ZİNDAN

Öte yandan CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in hakaret iddiasıyla mahkemeye verdiği Gazeteci Yazar Şükrü Sak, 2 ay 27 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. CHP’li Eren Erdem’in açtığı dava nedeniyle Şükrü Sak, Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Şükrü Sak 28 Şubat sürecinde de yıllarca cezaevinde kalmıştı.

 

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 23
  • Kutahyali 11 ay önce Şikayet Et
    Onların yerleri belki yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 11 ay önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun . Beratine vesil olur inşaallah
    Cevapla
  • Muallim 11 ay önce Şikayet Et
    Fetöcüler bu kul haklarını nasıl ödeyeceksiniz
    Cevapla
  • CemO 11 ay önce Şikayet Et
    Adamlar müslüman değilki, bunu borç bilsinler
    Cevapla
  • Mustafa Akın 11 ay önce Şikayet Et
    Darısı diğer mağdurların başına. Böyle bekleyen bir sürü mağdur var daha.
    Cevapla
  • Cerrah 11 ay önce Şikayet Et
    fetöcünün kızını gördünüz mü Türkiye ye hakaret eden, kızın babasının ne mal olduğundan ya haberi yok ya da kız da babası ile aynı mal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi