CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedeyi kaldığı konuttan kovuyor

CHP'li belediyeler depremzedeleri kovmaya devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi de benzer karara imza attı.

GİRİŞ 18.05.2023 22:15 GÜNCELLEME 19.05.2023 09:42
Bu Habere 366 Yorum Yapılmış

6 Şubat'ta yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremden derinden etkilenen çevre illerinden Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a rekor seviyede oy çıkmasını hazmedemeyip depremzedelere hakaret ve küfürler savuran Kılıçdaroğlu destekçilerine tepkiler sürerken CHP'li belediyeler de depremzedeleri kapı dışarı ediyor.

"EVİ BOŞALTIN"

50 depremzedeyi geçici olarak barındıkları otellerden çıkartan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden sonra İzmir'de de benzer durum yaşandı.

30 Ekim 2020’de meydana gelen depremin ardından, belediyeye ait olan evde kalan depremzedenin ikamet ettiği evin boşaltılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden karar çıktı. 

Depremin ardından bir konut dahi yapamayan, üstüne bir de belediye binası olmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararı büyük tepki topluyor.

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 366
  • Bir garip 11 ay önce Şikayet Et
    Bunlar şimdilik soft diktatör
    Cevapla
  • sivaslı58 11 ay önce Şikayet Et
    serap o tavsiye ettiğin gözlüğü sen tak gözüne kamyonmu girdi görmüyormusun 2023 yazıyor
    Cevapla
  • Hasan 11 ay önce Şikayet Et
    Çok inandım yaparmı yapar bu şerefli adam
    Cevapla
  • Yağmur 11 ay önce Şikayet Et
    Bu zihniyet geçmişte ülke yönetimindeykende aynıydı insanları böyle ayrıştırırdı Allah korusun yine gelsinler 20 yılın intikamını alırlar hemde tek tek
    Cevapla
  • MALATYALI 11 ay önce Şikayet Et
    hemşerisi yunanlıları yerleştirecek zahar.
    Cevapla
  • Serap 11 ay önce Şikayet Et
    2020 yazıyor gözlük takın gozunuze
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Ölülerin üstünde siyasi taraftarlıkla kazandık diye halay tutanların bu tip konuşmaları yanlılığın ve kutuplaşmanın daniskalığıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Müjdat Gezen yine saçmaladı, Müslümanları hedef aldı
Otomobil markaları peş peşe duyurdu: Sıfır faiz uzun vade... İşte kapsamdaki araçlar