Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği villa yıkılacak

2009 yılında Münevver Karabulut'un öldürüldüğü villanın da içinde olduğu 14 villa, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak.

Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği villa yıkılacak
Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği villa yıkılacak
GİRİŞ 19.05.2023 17:08 GÜNCELLEME 19.05.2023 17:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Bahçeşehir’deki 3 katlı evlerden oluşan Şelale Evleri Sitesi'ni 3 Mart 2009 günü işlenen bir vahşetle duydu.

Habertürk'ün haberine göre, 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından o sitenin 73 numaralı villasında vahşice katledildi.

Cem Garipoğlu, Münevver’i önce defalarca bıçakladı. Ardından, kafasını testereyle keserek gitar kutusuna, vücudunu ise bavula koyarak Etiler’de bir çöp konteynerine attı. Cesedin bulunmasıyla başlanan soruşturmanın izleri Hayyam Garipoğlu’nun yeğeni Cem Garipoğlu’na uzandı. Katil zanlısı Cem Garipoğlu’nu gözaltına almak için villaya giden polis, korkunç cinayetin kanlı izleriyle karşılaştı. Polisin incelemesiyle vahşet evinde birçok delil bulundu. O günden sonra Münevver Karabulut cinayeti Türkiye gündeminde yer almaya başladı.

Cinayetten sonra Garipoğlu ailesi villadan taşındı. Garipoğlu ailesinin evi boşaltmasıyla o villa kiralık olarak emlakçıya verildi. Ancak o kanlı villa yıllarca kiracı bulamadı.

YIKIM KARARI ÇIKTI

Yıllar sonra 2020’de vahşet evinin bulunduğu Şelale Evleri Sitesi hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Başakşehir Belediyesi 14 villadan oluşan Şelale Evleri’nin 12 katlı apartmanlara dönüşümü için İBB meclisine önerge sundu. Önerge 2021’de AK Parti ve MHP’nin oy birliği ile kabul edildi. Şelale Evleri Sitesi için kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı çıktı.

"İNŞALLAH YIKILIR"
Vahşet evinin yıkılacağı haberini Habertürk’ten öğrenen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut “Villanın yıkılacağını bilmiyordum. Yeni duydum. İnşallah yıkılır” dedi.

YIKILMASIN DİYE İTİRAZ ETTİLER

Şelale Evleri Sitesi hakkında çıkan bu yıkım kararının ardından Bahçeşehirli gönüllerden oluşan ‘Komşu İnisiyatifi Platformu’, villaların yıkım kararına itiraz ederek iptal davası başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz günlerde de villaların olduğu yerde bir basın açıklaması yapan Platform üyeleri, Bahçeşehir’deki Şelale Evlerinde kentsel dönüşüm başlarsa diğer villalara da sıçrayacağını ve Bahçeşehir’in açık bir cezaevine dönüşeceğini söyledi.

KAYNAK: HABERTÜRK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Levent 8 ay önce Şikayet Et
    I bina yıkarak VİCDANLARI rahatlatamasınız o zalime destek olanlar nerde ona destek olanları yok etmeden huzur yok daha İNŞALLAH
    Cevapla
  • İsm 11 ay önce Şikayet Et
    yine kentsel dönüşüme karşılar.
    Cevapla
  • ebabil 65 11 ay önce Şikayet Et
    yiksinlar iyi olur
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    bu garipoğlu kesin yaşıyor. öldüğünde azabı bol olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana
Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı