Yeni bir Özden Örnek skandalı

'Darbe Günlükleri’yle gündemden düşmeyen emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’in ismi yeni bir skandalla gündemde. Konu bu kez oğlu.

Yeni bir Özden Örnek skandalı
Yeni bir Özden Örnek skandalı
GİRİŞ 17.07.2008 10:04 GÜNCELLEME 17.07.2008 10:04
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Oramiral Örnek’in yönetmen oğlu Tolga Örnek’in yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı ‘GELİBOLU’ adlı film bu sefer skandalın odağında.

TÜMAMİRAL KUTLUK VE ORAMİRAL ÖZDEN ÖRNEK BAĞI

Ancak şimdi ortaya Tolga Örnek’in filmiyle ilgili yeni skandal belgeler internet ortamında yayınlanıyor. Belgeler Dönemin Çanakkale Boğaz Komutanı Tüma. Ali Deniz Kutluk üzerinde yoğunlaşıyor.

BÜTÜN BELGELER İNTERNETTE

İddiaya göre, Tolga Örnek Gelibolu filmini çekerken, Tümamiral Ali Deniz Kutluk’la çok sıkı bir ilişkiye girdi. İşte ikilinin bu ilişkilerini belgeleyen tüm mail trafiği şuan internet ortamında yayınlanmış durumda.

Maillerden gönderilen karşılıklı bilgilere bakıldığında, Tolga Örnek filmini çekerken Tümamiral Ali Deniz Kutluk’un emrindeki bütün devlet imkanlarından faydalandı.

Bunun karşılığında da Tümamiral Kutluk, hızlı bir terfi sürecine girdi. Bu süreçte Deniz Kuvvetleri’nin önce iki numarası sonra ise komutanı olan Oramiral Örnek’in bu hızlı terfide rolü olduğu iddia ediliyor.

KİMSE BÖYLE TERFİ EDEMEDİ

İnternet ortamından gelen belgelerde iddia edildiğine göre; Oramiral Örnek’in oğlundan hiçbir yardımı esirgemeyen Tümamiral Kutluk, bu performansı sayesinde Deniz Kuvvetleri tarihinde görülmeyen atamaların baş aktörü oldu.

Tüma Kutluk, şu ana kadar Çanakkale Boğaz Komutanlığı yapmış amirallerden hiç biri Ankara’ya atanmamışken, Deniz Kuvvetlerinin teamüllerine aykırı olarak bir yıl sonra 2004 Ağustos’un da DZKK Plan Prensipler Başkanı olarak atandı. Hatta bununla da kalınmamış ve yeni görevine atanalı sadece 4 ay geçmesine rağmen Belçika’da açılan yeni bir amiral kadrosuna tefrik edildi.

Belgelerde iddia edildiğine göre; Aslında Deniz Kuvvetlerinin geleneklerine aykırılık Tümamiral Kutluk için bir ilk değildi, çünkü Tümamiral Kutluk  2001 – 2003 yılları arasında Tuğamiral iken yaptığı Karadeniz Bölge Komutanlığı görevinden terfi ederek Tümamiral olan ve Çanakkale Boğaz Komutanlığına atanan şu ana kadarki  tek kişiydi.

İKİ AİLENİN İLİŞKİLERİ VE MAİL TRAFİĞİ

İnternet ortamına konan belgelerde, Tümamiral Kutluk ile Tolga Örnek’in arasındaki mail trafiği sayfa sayfa yeralıyor. Maillerde sözkonusu belgeselin adeta fahri prodüktörü Tümamiral Kutluk olduğu ortaya çıkıyor. Zaten sözkonusu maillerden birinde Tolga Örnek’in şöyle dediği iddia ediliyor: ‘İsteklerimin sonsuz olduğunu biliyorum ama artık ben herkese sizin filmin fahri prodüktörü olduğunuzu söyledim’

Kutluk ve Örnek aileleri arasındaki “komin” ilişkiler

Ali Deniz Kutluk’un Tolga Örnek’le sıkı ilişkilerinin yanında, Tümamiral Kutluk’un kızı Nil Alev Kutluk da halen  Oramiral Özden Örnek’in diğer oğlu Burak Örnek’in Huzur Mahallesi Oyak Sitesi’nde bulunan evinde kiracı çıktı. Bununla ilgili belgeler de internet ortamında yayınlanıyor.

ÇANAKKALE’YE ATAMA TESADÜF MÜ?

Tümamiral Kutluk’un Çanakkale’ye atanması ile Toga Örnek’in Çanakkale’de yapılan belgesel çekiminin aynı döneme denk gelmesinin tesadüf olup olmadığı da tartışma konusu.

Tümamiral Kutluk, film çekimi biter bitmez Ankara’ya atanması ve göreve başladıktan 4 ay sonra da sürpriz bir şekilde yurtdışına tefrik edilmesinin de tesadüf olmadığı iddialar arasında.

aktifhaber

YORUMLAR 26
  • oku yorum 16 yıl önce Şikayet Et
    allahım sen akıl ver yarabbim. bir kurumda bir çürümüşlük varsa ve artık bu çürümüşlüğü gizleyecek kılıfta bulunamıyorsa ve kabak gibi orta yere çıkmış ben burdayım naber diye pişmiş kelle gibi sırıtıyorsa o çürümüşlük o kurumdaki çürümüşlüğü gidermek ve buna neden olanları temizlemek için yapılanları kurumu yıpratmak olarak algılayanların fabrika ayarlarına geri dönmeleri gerekir acilen!bir insan bünyesinin orjinal ayarlarıyla bu kadar oynatır mı kardeşim?kurum kendini yıpratan mikroplardan temizleniyor olan bu niye anlamıyorsunuz hala?
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bir görüş.. Bu filmi izlemediğim için bir yargıda bulunamam ama sırf İngiliz ve Avusturalya askerlerinin kahramanlığından da bahsediliyor diye,tu taka ilan edilirse ayıp edilmiş olur.Kahramanlık başka bir şey.Yeri gelir Moskof'da,Yankee'de kahramanlık gösterebilir.Tarih bunlarla dolu.Film objektif olmalı.Kendi kendimize propoganda yapacaksak o başka.İki taraf olduğu yerde çakılmış son kurşununa kadar çarpışıyorsa ikisi de kahramanlık gösteriyor demektir.Bunlar Çanakkale'de yaşandı.Ama tek taraflıysa o zaman siz haklısı
    Cevapla
  • Şevket Yıldız 16 yıl önce Şikayet Et
    Örnek paşanın hain olduğunu düşünüyorlar ve mahkemede şahitlik yapmasının önüne geçmek istiyorlar.. TSK içindeki uzantılar,hala generallerin bir kurtuluş ümidi olduğunu düşünüyorlar.Bunun için günlüklerin bizzat sahibi tarafından inkar edilmesi gerekiyor.Eğer Örnek paşa,itirafçılık yaparak günlükleri kabul ederse,ebediyen gökyüzünü göremeyecekler.Yoksa şu şunu şuraya atamış hikayesi dırı vırıdır,sanki bunları sızdıranlar,teamülleri çok takıyorlarmış gibi.
    Cevapla
  • serdar kopan 16 yıl önce Şikayet Et
    ne büyük skandal !!!. siz hiç eski abd savaş filmi izlediniz mi? o filmlerde birşeyler yazar başında veya sonunda..aslında o tip filimleri pentegon kendi parasıyla yaptırır ve tüm ordu imkanlarını seferber eder..burada askeri bir konuda belgesel çekilmiş ve buna yardımcı olunmuş diye bu haber yapılmaz..doğası ve doğalı o zaten..eğer belgeselde tr aleyhine kasıt yoksa...normalde ordunun finanse etmesi lazım, adam kendi cebinden finanse etmiş..küçük işlerle kendinizi küçültmeyin..boş işler bunlar..uncuyu yazın biraz...
    Cevapla
  • ismail mutlu 16 yıl önce Şikayet Et
    gelibolu. oooo böyle olaylar bizim ülkemizde ilk değilki.ancak şu belgesel ile ilgili olarak,o dönemde çok şaşa kopardılar belgesel için.şunu ifade etmeliyimki bir Avusturalyalı kendi askerleri için ancak böyle bir belgesel yapabilirdi.ben izledikten sonra hayal kırıklığına uğramıştım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump-Elon Musk kavgasına başka ülke dahil oldu: Gördün mü koca adam...
Marmaray'daki olayda yumruk atan kişi konuştu! 'Kıza aşağılayıcı konuştu'