MİT'ten nefes kesen operasyon: Emre Şahin Gara'da etkisiz hale getirildi!

MİT, PKK/KCK’nın sözde iletişim sorumlusu Emre Şahin'i Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

GİRİŞ 22.05.2023 10:13 GÜNCELLEME 22.05.2023 11:10
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nın sözde iletişim sorumlusu Rodi kod adlı Emre Şahin'i Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT, terör örgütünün haberleşme sisteminde kullanılan programları yazan Şahin'in Irak'ın kuzeyindeki Gara'ya geçtiğini tespit etti. Örgütün iletişim altyapısını kuran ve işleyişinden sorumlu olan Şahin'in, Murat Karayılan'a bağlı olarak örgütün gizli haberleşme yöntemleri üzerine çalıştığı belirlendi. Düzenlenen operasyonda Şahin, korumasıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Operasyonla örgütün haberleşme altyapısına önemli darbe vuruldu.

KCK’nın sözde iletişim sorumlusu Emre Şahin

ŞİFRELİ HABERLEŞME YÖNTEMLERİ GELİŞTİRDİ 

PKK/KCK sözde özel güç bünyesinde faaliyet gösteren, iletişim altyapısından sorumlu olan teröristin 2014 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldığı belirtildi.

Örgüte katıldıktan sonra Şırnak kırsalında güvenlik güçlerine karşı çeşitli eylemlerde yer alan Şahin'in 2019 yılında Irak'a geçtiği kaydedildi.

Irak'ın kuzeyinde fünye ve patlayıcı madde üretimi faaliyetleri yürüten teröristin 2020 yılından itibaren örgüt mensuplarınca kullanılan şifreli haberleşme yöntemlerini geliştirdiği, hacker biriminin sorumluluğunu yürüttüğü belirlendi.

MİT'in kilit rolü saha ajanları devrede: Bir ayda 10 teröristi etkisiz hale getirdi!MİT'in kilit rolü saha ajanları devrede: Bir ayda 10 teröristi etkisiz hale getirdi!

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 141
  • Drachen 1 11 ay önce Şikayet Et
    Stoktaki bir sarı torba daha sahibini buldu , Helal olsun Size Koç Yiğitler , elleriniz dert görmesin. Allah Devletimizi ve Sizi başımızdan eksik etmesin , sizler olduğunuz müddetçe bu Ülkede yaşam dahada huzurlu oluyor. Ayağınıza taş değmesin yolunuz daima açık olsun.
    Cevapla
  • mechul 11 ay önce Şikayet Et
    gebermis
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık
    Cevapla
  • Misafir1 11 ay önce Şikayet Et
    Bravo MIT e. Birde Turkiye icinde bu isi yapablarada operasyon yapilmali.
    Cevapla
  • Öktem 11 ay önce Şikayet Et
    Mit ten sarı torbalara dolum devam ediyor değerli vatan evlatları mit harıkasınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı