Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Sosyal medyada paylaşımlar yapan Muhammed Yakut hakkında uluslararası seviyede aranması için kırmızı bülten kararı çıkarıldı.

Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten çıkarıldı
Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten çıkarıldı
GİRİŞ 25.05.2023 19:57 GÜNCELLEME 25.05.2023 22:30
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheli Muhammed Yakut hakkında "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve “Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirme veya Yayma" suçlarından tutuklanmasına yönelik İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkarılmıştı.

Savcılık, Yakut hakkında uluslararası seviyede aranması amacıyla kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne talep yazısı göndermişti. Bakanlığın uygun bulduğu talep, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı'na gönderildi.

INTERPOL TARAFINDAN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Interpol'ün Genel Sekreterliği'nce de uygun görülen talep üzerine şüpheli Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Şüpheli Muhammed Yakut'un yer tespitinin yapılarak Türkiye'ye iadesi için başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin İnterpol Birimleriyle iletişime geçildi. 

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Mit paket şhow başlasın. Vatan hainleri yurt dışından eline verilenleri okumak neymiş görsünler.
    Cevapla
  • mehmet efendi 11 ay önce Şikayet Et
    Resmi yolla arama yapmayın hatta aramayı kırmızı bülteni iptal edin bizim çocuklar (MİT)arasın dünya yolculuğunu sonlandırsın.
    Cevapla
  • mehmet niyazi 11 ay önce Şikayet Et
    şarlatan yalan makinası sadece gençleri kandırır bizlerin hayatı hep fırıldakların oyunlarıyla geçtiği için yemez
    Cevapla
  • yakup 11 ay önce Şikayet Et
    ya bu embesil in ciddiye alınması bile yanlış
    Cevapla
  • fırat 11 ay önce Şikayet Et
    bunun erkek arkadaşı kim acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!