Kılıçdaroğlu'ndan vatandaşlara hukuksuz SMS gönderimi! AK Parti'den manidar uyarı geldi

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara, "Kredi kartı borçlarınızı, devletimizin hazinesi, bankalardan devralacak" yazılı hukuksuz bir SMS gönderdi. AK Partili Hamza Dağ, gönderilen mesaj üzerine uyarılarda bulundu.

GİRİŞ 26.05.2023 02:38 GÜNCELLEME 26.05.2023 10:26
Bu Habere 395 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İkinci Tur Oylaması'na 2 gün kalmışken Kemal Kılıçdaroğlu, hukuksuz bir harekete imza attı. Kılıçdaroğlu, vatandaşların cep telefonlarına, kredi kartları borçlarını çözeceğini söylediği bir kısa mesaj gönderdi. 

VATANDAŞLARIN KİŞİSEL VERİLERİ HİÇE SAYILDI

Vatandaşların kişisel verilerinin korunmasını hiçe sayarak, bankalar yoluyla almış olduğu numaralarla gönderilen SMS sosyal medyada tepki çekti. TCK'nın 136. maddesinde bulunan “Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme” suçunu aleni bir şekilde kullanan Kemal Kılıçdaroğlu'na, AK Partili Hamza Dağ isim vermeden göndermede bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği kısa mesajda şu ifadeler yer aldı;

“Sevgili vatandaşım, borç harç evini güçlendirmeye çalıştığını biliyorum. İktidara gelir gelmez, bireysel kredi kartı borçlarınız için kesin çözüm üreteceğim. Erdoğan’ın sebep olduğu ekonomik buhran yüzünden birikmiş kredi kartı borçlarınızı, devletimizin hazinesi, bankalardan devralacak.

FAİZ SİLİNECEK, ANA PARA TAKSİTLENDİRİLECEK

Kredi kartı borcunuzun faizi tamamen silinecek ve anapara 36 ay taksitlendirilecek. Böylece yüz binlerce vatandaşımız, bu yükün altında ezilmekten kurtulacak, rahat bir nefes alacak, borç batağı yüzünden yuvalar yıkılmayacak. Unutmayın, 28 Mayıs seçimi, bu ağır borçlardan kurtulma veya ülkede borç batağına saplanma referandumudur! Vatanını seven sandığa gelsin.”

HAMZA DAĞ'DAN MANİDAR 'DOLANDIRICILIK' UYARISI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı ve 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vatandaşlara gönderdiği SMS'e göndermede bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendini siyasetçi olarak tanıtıp çeşitli vaatler karşılığında dolandırmaya çalışan şahıslara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

AK Partili Dağ, şu ifadeleri kullandı: "Sizleri telefonla arayarak veya SMS atarak kendilerini cumhurbaşkanı adayı, siyasetçi, parti genel başkanı olarak tanıtıp, hesabınıza karşılıksız para yatıracağını, kredi kartı borçlarınızı sileceğini söyleyerek sizi dolandırmaya çalışan şahıslara inanmayınız."

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 395
  • Netitrebet 11 ay önce Şikayet Et
    Yalan imparatorluğunun çöküşüne çok az kaldı bi -iznillah ! LÜTFEN herkes seçimlerde görev alsın. Gözümüzü dört açalım. Oy verelim & verdirelim. Müşahitlik yapalım. Akşam, çuvallar emniyete teslim edilene kadar pür dikkat takip edelim. Allah rızası için bunu yapalım
    Cevapla
  • Netitrebet 11 ay önce Şikayet Et
    Freni kopmuş kamyon gibi herifler.. Nerede vatandaşın bir sıkıntısı , derdi varsa , biz çözeceğiz diyorlar. Nasıl ? Avrupa'dan borç alarak. Bu yalancılar hem Avrupa'dan borç alır, hem verdikleri boş vaatlerin hiç birini yerine getirmezler. Olan yine Vatandaşa olur, yıllarca o borcu kapatmak için inim inim inler.
    Cevapla
  • Emrehan 11 ay önce Şikayet Et
    Ben engelledim Kemal'i daha bana mesaj atamaz
    Cevapla
  • Avugat 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın Kemo... Milletin kişisel bilgilerini hukuk dışı kullandığını biliyoruz.Seçimden sonra bu konu yargıya taşınacaktır.Bilginize......
    Cevapla
  • Buse 11 ay önce Şikayet Et
    Traktör olayına benziyor.....Btk sms leri engellemedi zaten mesajlar iki gündür atılıyor ... btk ya göre yasal olmadığı için uyarı yapıyor ..kazanamacağını anladı galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar