Oy sayısı seçmen sayısından fazla çıkmıştı: Usulsüzlük iddiaları çürüdü

Yurt dışındaki sandıklarda, kullanılan oy sayısının kayıtlı seçmen sayısından fazla olması üzerine usulsüzlük olduğu iddia edildi. Ancak, YSK kararına göre, yurt dışında oy kullanan seçmenler, herhangi bir temsilcilikte oy kullanabiliyor.

Oy sayısı seçmen sayısından fazla çıkmıştı: Usulsüzlük iddiaları çürüdü
Oy sayısı seçmen sayısından fazla çıkmıştı: Usulsüzlük iddiaları çürüdü
GİRİŞ 26.05.2023 16:49 GÜNCELLEME 26.05.2023 16:49
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada, yurt dışındaki sandıklarda kullanılan oy sayısının kayıtlı seçmen sayısından fazla olmasının, seçim usulsüzlüğünü gösterdiği iddia edildi.

Ancak, gerçek farklı çıktı. YSK kararına göre, yurt dışına kayıtlı seçmenler, herhangi bir temsilcilikte oy kullanabiliyor. 

Yüksek Seçim Kurulunun 298 Numaralı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'da, “Dış temsilciliklerde; yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler oy verme günlerinde Yüksek Seçim Kurulunca sandık kurulmasına karar verilen herhangi bir temsilcilikte oy kullanabilirler” ifadeleri yer alıyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Hüseyin Taşcı 11 ay önce Şikayet Et
    yurt disinda yasayip ekmegini yiyen oraya vergi veren ne karisiyor benim ülkeme.
    Cevapla
  • Naho age 11 ay önce Şikayet Et
    Ülke seninse bizim işimiz ne bu topraklarda fa#o.
    Cevapla
  • Dede 11 ay önce Şikayet Et
    Dövizi getiren dışarda çalışanlar degilmi. Acaba
    Cevapla
  • Anne 11 ay önce Şikayet Et
    Hepsinin agzinda kültür muhabbeti.Ama sadece heykel ve iftira üzerine kurulu bir politika.1 tanesi de 80 yasinda mecliste çoğunluğu alamamış birini halk niye seçsin ki demiyor?4 yıl sonra adam 80 olacak.
    Cevapla
  • Vatansever 11 ay önce Şikayet Et
    Bunlar biz evde oturanları bile hırsızlıkla suçlarlar çünkü bunların gözleri dönmüş.
    Cevapla
  • İsmail 11 ay önce Şikayet Et
    Çok enteresan yorumlar var.beynim yandı. YSK açık ve net söylüyor. Kayıtlı seçmen yurtdışında istediği yerde ve istediği sandıkta oy kullanma hakkı verilmiş.
    Cevapla
  • Kadir 11 ay önce Şikayet Et
    Istanbulu Ankarayi kazanınca hiç ses yok. CHP ye yakın olan anketciler bile 2. turda Erdoğan fark atar diyor. Ben söyleyim 2.turda Erdoğan kazanır. Muhalefet çıkar yok hile var yok oylar çalındı diye söylenir. Bay Kemal de göreve devam eder kendi seçmenlerini bu haberlerle meşgul ederler. Demezlerki be adam sen 20 yıldır yenildin yeter artık senden iş çıkmaz. Uyumaya devam edin
    Cevapla
  • Naho age 11 ay önce Şikayet Et
    Uyuyutuyor k. K koyunları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...