Jitem davasında karar çıktı

Jitem davasında aralarında Mehmet Ağar'ın da bulunduğu tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

Jitem davasında karar çıktı
Jitem davasında karar çıktı
GİRİŞ 26.05.2023 19:23 GÜNCELLEME 06.06.2023 09:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bulunan 19 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, 16 Nisan 2014'te görüldü. 13 Aralık 2019'da verilen kararda, yargılama sırasında ölen sanık Ahmet Demirel ve Ziya Bandırmalıoğlu hakkındaki dava düşürüldü. Kendisine ulaşılamayan sanık 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın dosyası ise ayrıldı. Mehmet Ağar'ın da aralarında bulunduğu sanıkların beraatına karar verilip; dosya kanun yolu incelemesi için Ankara BAM'a gönderildi. İncelemeyi tamamlayan BAM, 5 Nisan 2021'de beraat kararlarını bozarak yeniden yargılamanın yapılması için dosyayı, Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

TÜM SANIKLARA BERAAT

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu. Müşteki avukatları, sanıkların cezalandırılmalarını ve hükümle birlikte tutuklanmalarını talep etti. Sanık avukatları ise müvekkillerinin suçlu olduklarına dair dava dosyasında somut bir delilin bulunmadığını belirtti. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Buna göre yargılama aşamasında ölen sanık Ziya Bandırmalıoğlu'nun dosyasının düşürülmesine hükmedilirken, sanıklar Mehmet Ağar, İbrahim Şahin, Mehmet Korkut Eken, Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Seyfettin Lap, Ayhan Özkan, Uğur Şahin, Alper Tekdemir, Enver Ulu, Yusuf Yüksel, Lokman Külünk, Abbas Semih Sueri, Nurettin Güven ve Muhsin Korman'ın beraatine karar verildi

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    maalesef yargımız
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    vay be nasıl beraat alırlar yaaaa..
    Cevapla
  • Zeki Ertuğrul 11 ay önce Şikayet Et
    Tanıklar 10 yıl sonra emekli olabiliyor mu. Mahkeme heyeti 2 davada emekli yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Zeki Ertuğrul 11 ay önce Şikayet Et
    Maşaallah adalet ne güzel işliyor. karar 10 yıl sonra çıkıyor. sonucun ne olduğunun hiç önemi yok. Dava ilahi adalete kalmış.
    Cevapla
  • cihangir 11 ay önce Şikayet Et
    inşallah yaşattıklarını yaşarlar!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya'dan İsrail'e yeni adım! İsrail'e silah taşıyan gemiye ret
Bayraktar duyurdu! Tarihe geçen SİHA anlaşması tamamlandı!