Ümit Özdağ'dan montaj video üzerinden Afganları hedef alan çirkin iftira

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın "Afganistan’da erkek çocuklarının istismar edildiği “Bacha Bazi” geleneği Taksim’de!" diye paylaştığı videonun sahte, görüntüdeki kişilerinde sokak müzisyeni Hatice Kaya ve arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 27.05.2023 18:48 GÜNCELLEME 28.05.2023 02:58
Bu Habere 213 Yorum Yapılmış

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Taksim İstiklal Caddesi’nde Afganlı olduğunu iddia ettiği bir çocuğun dans ettiği videoyu paylaştı. Özdağ, “Erkek çocuklarının istismar edildiği ve dans ederek diğer erkekleri eğlendirdikleri “Bacha Bazi” geleneği Türkiye’ye ulaştı. Sadece kadınlarımız değil, erkek çocuklarımız da tehlikede!” ifadelerini kullandı.

Özdağ paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul, Taksim İstiklal Caddesi’nde Afgan bir erkek dans ediyor. Ancak bu dans, bildiğimiz danslardan değil… Erkek çocuklarının istismar edildiği ve dans ederek diğer erkekleri eğlendirdikleri “Bacha Bazi” geleneği Türkiye’ye ulaştı. Sadece kadınlarımız değil, erkek çocuklarımız da tehlikede!”

GERÇEKSE ÇOK FARKLI ÇIKTI

Videonun başka bir videonun üzerine Afgan müziği bindirilerek yapılmış bir dezenformasyon çalışması olduğu ortaya çıktı.

DANS EDEN KİŞİLER SOKAK MÜZİSYENİ HATİCE KAYA VE ARKADAŞI

Edinilen bilgiye göre oradaki şarkıcı Taksim’de herkesin tanıdığı sokak müzisyeni Hatice Kaya, dans eden kişi ise her gösterisinde dans eden onun arkadaşı. Görüntüler izlendiğinde söz konusu kişinin Afgan olmadığı da açıkça belli oluyor. 

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ ÖZDAĞ'I YALANLADI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Ümit Özdağ'ı şu ifadelerle yalanladı:

"Ümit Özdağ'ın, "İstanbul'da bir Afgan, erkek çocukların istismar edildiği "Bacha Bazi" dansı sergiliyor" iddiası UYDURMADIR!!! İddiaya konu görüntülerde Taksim'de bilinen bir sokak sanatçısı ve Türkçe müzik eşliğinde dans eden arkadaşı görülmektedir."

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 213
  • Birol 11 ay önce Şikayet Et
    Adamların böyle bir gelenegi var ve artık bu yabancılar gönderilsin yeter yani
    Cevapla
  • Shnn 11 ay önce Şikayet Et
    Eee cezasız mı kalacak
    Cevapla
  • esah 11 ay önce Şikayet Et
    Desteklediğin CHP 'nin LGBT si gibi dans ediyor. Üstelik taksimde aşıksın sen arkadaş şarkısı ile sokak şarkıcısı o muhitin yerlisi imiş. Bu tiplere en güzel ceza yalan haberi izleyen her kes için 100 TL ceza ödetmek. 10 bin kişi izlese 1 milyon TL. Hele kılıçdaroğlu tek başına 1000 katını yapar bu işin
    Cevapla
  • Gariban 11 ay önce Şikayet Et
    Yahu Ha Afganlı, Ha Afrikalı, Ha Roman Ne fark eder, Sokaklarda bunun gibiler türedi. Belediyeler Göz Yumuyor. Güzelim Ülkem Ne Hale Geldi. '' Yazıklar olsun.! ''
    Cevapla
  • fuat 11 ay önce Şikayet Et
    sözde türk milliyetçisi. sözde türk gençlerinin ahlakını düşünüyor. ama gidip lgbt cilere destek oluyor. hem türk genci ahlakı diyeceksin hemde lgbt ye destek olanlara koltuk değneği.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor