Milli elektrikli tren seti raylarda

Milli elektrikli tren ilk kez Adapazarı'ndan yolcu taşımaya başladı. Adapazarı-Gebze güzergahında günde 5 sefer yapacak milli elektrikli tren, günde yaklaşık 500 kilometre yol kat edecek.

Milli elektrikli tren seti raylarda
Milli elektrikli tren seti raylarda
GİRİŞ 27.05.2023 20:47 GÜNCELLEME 27.05.2023 20:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ (TÜRASAŞ) tarafından üretilen yerli ve milli tren seti 27 Nisan'da gerçekleştirilen törenle TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Milli tren, yolculu seferine bugün saat 20.10'da Ada Ekspresi ile Adapazarı'ndan başladı.

GÜNDE 500 KİLOMETRE YOL KAT EDECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun verdiği bilgilere göre, Adapazarı ile Gebze güzergahında sefer yapacak milli tren, 11 durakta hizmet verecek. Adapazarı-Gebze güzergahında günde 5 sefer yapacak milli elektrikli tren, günde yaklaşık 500 kilometre yol kat edecek.

Milli elektrikli trende çay, kahve ve soğuk meşrubat satışı yapılacak.

Tasarımından üretimine kadar yerli ve milli imkanların kullanıldığı milli elektrikli tren seti, 160 kilometre işletme hızına sahip.

İşletme ihtiyaçlarına göre bölgesel veya şehirlerarası trenlerde kullanılmak üzere 3'lü, 4'lü, 5'li ve 6'lı araç üretilebiliyor ve 5'li araçlı konfigürasyonunda 324 yolcu kapasitesi bulunuyor. Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde çalışabilmesi için gerekli olan TSI sertifikasına sahip olan setlerde yolcu konforu ön plana alınarak üretildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • İbrahim 10 ay önce Şikayet Et
    Söğütlüçeşmeye kadar gelebilse daha çok talep olur ve gören olur.
    Cevapla
  • usta 10 ay önce Şikayet Et
    ALLAH TEALA CC kaza ve nazardan korusun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha