YSK Başkanı Yener'den ikinci tur açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunun birinci tura göre daha erken sonuçlanacağını düşündüklerini söyledi.

GİRİŞ 28.05.2023 10:37 GÜNCELLEME 28.05.2023 11:11
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Yener, Çukurambar'daki Arjantin İlkokulu'ndaki 4234 numaralı sandıkta Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oyunu kullandı.

Okuldan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Yener, vatandaşların ilk turda olduğu gibi ikinci turda da hem yurt içinde hem yurt dışında seçimlere yoğun bir ilgi gösterdiğini belirtti.

"SEÇİMİN DAHA ERKEN SONUÇLANACAĞINI DÜŞÜNMEKTEYİZ"

Yener, "Sonuçların Türk milletine, Türk demokrasisine, siyasi partilere ve cumhurbaşkanı adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar da seçimlerimiz sıkıntısız, problemsiz devam etmektedir. Tekrar, Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Seçim sonuçlarının ne kadar sürede açıklanacağına yönelik soru üzerine Yener, "14 Mayıs'taki seçimler bilindiği gibi cumhurbaşkanı adaylarımız ve 24 siyasi partimizin katıldığı bir seçimdi. Bu seçimde ise sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için bizler de daha erken sonuçlanacağını düşünmekteyiz." değerlendirmesini yaptı.

YAYIN YASAĞI AÇIKLAMASI

Yener, seçim yasaklarının saat kaçta kalkacağına yönelik soruyu da "Saat 17.00'den sonra Kurul'un değerlendirmesi sonucu vereceği kararla yayın yasağının hangi saatte kalkacağı değerlendirilecek, yasağın daha erken saatte kalkmasına, televizyon kanallarının, haber ajanslarının haber geçmesine izin verilirse sizinle de paylaşılacaktır." yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 24
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    kime
    Cevapla
  • afacan 11 ay önce Şikayet Et
    ne gerek var idi bu iki tura her eferinde ayni rezalet olacak ise zaman kaybi bosuna masraf demek erdogan haric cok az insan ileri de tek de o kadar oy alir o zaman iki tur denen sacmalik devam demek bu degismesi gerek yoksa nokta kadar oyu olan sistemi maf eder herkes bir birine kaset tuzagi kurar inceye tuzak kurar iken ortaya baska lider cikti yuz de bes olsa ince chp icin joker
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    YSK guvenmeyenler gitsin New yok time okusunlar çekemeyenler de çanak anten taktirsinlar
    Cevapla
  • TUNCER 11 ay önce Şikayet Et
    yüzde 51 erdogan yüzde 49 kııçdaroglu
    Cevapla
  • FaTiH ErDoĞmUş 11 ay önce Şikayet Et
    Daha erken sonuçlanacağını kundaktaki bebek bile biliyor başkan.Zaten olması gereken bu.17.30'da bırakın sonuçları görelim bur an önce vakit geçmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...