YSK Başkanı Yener'den ikinci tur açıklaması
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunun birinci tura göre daha erken sonuçlanacağını düşündüklerini söyledi.
Yener, Çukurambar'daki Arjantin İlkokulu'ndaki 4234 numaralı sandıkta Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oyunu kullandı.
Okuldan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Yener, vatandaşların ilk turda olduğu gibi ikinci turda da hem yurt içinde hem yurt dışında seçimlere yoğun bir ilgi gösterdiğini belirtti.
"SEÇİMİN DAHA ERKEN SONUÇLANACAĞINI DÜŞÜNMEKTEYİZ"
Yener, "Sonuçların Türk milletine, Türk demokrasisine, siyasi partilere ve cumhurbaşkanı adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar da seçimlerimiz sıkıntısız, problemsiz devam etmektedir. Tekrar, Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.
Seçim sonuçlarının ne kadar sürede açıklanacağına yönelik soru üzerine Yener, "14 Mayıs'taki seçimler bilindiği gibi cumhurbaşkanı adaylarımız ve 24 siyasi partimizin katıldığı bir seçimdi. Bu seçimde ise sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için bizler de daha erken sonuçlanacağını düşünmekteyiz." değerlendirmesini yaptı.
YAYIN YASAĞI AÇIKLAMASI
Yener, seçim yasaklarının saat kaçta kalkacağına yönelik soruyu da "Saat 17.00'den sonra Kurul'un değerlendirmesi sonucu vereceği kararla yayın yasağının hangi saatte kalkacağı değerlendirilecek, yasağın daha erken saatte kalkmasına, televizyon kanallarının, haber ajanslarının haber geçmesine izin verilirse sizinle de paylaşılacaktır." yanıtını verdi.
-
Misafir 1 yıl önce Şikayet EtkimeBeğen
-
afacan 1 yıl önce Şikayet Etne gerek var idi bu iki tura her eferinde ayni rezalet olacak ise zaman kaybi bosuna masraf demek erdogan haric cok az insan ileri de tek de o kadar oy alir o zaman iki tur denen sacmalik devam demek bu degismesi gerek yoksa nokta kadar oyu olan sistemi maf eder herkes bir birine kaset tuzagi kurar inceye tuzak kurar iken ortaya baska lider cikti yuz de bes olsa ince chp icin jokerBeğen
-
Misafir 1 yıl önce Şikayet EtYSK guvenmeyenler gitsin New yok time okusunlar çekemeyenler de çanak anten taktirsinlarBeğen
-
TUNCER 1 yıl önce Şikayet Etyüzde 51 erdogan yüzde 49 kııçdarogluBeğen
-
FaTiH ErDoĞmUş 1 yıl önce Şikayet EtDaha erken sonuçlanacağını kundaktaki bebek bile biliyor başkan.Zaten olması gereken bu.17.30'da bırakın sonuçları görelim bur an önce vakit geçmiyor.Beğen Toplam 1 beğeni