Erdoğan'a oy verenlere kirli oyun! Bu tuzağa düşmeyin

14 Mayıs seçimlerinin 2. turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenlere yönelik kirli bir oyun başlatıldı. Sosyal medyada "İlk turda verdiğin oy hala geçerli, sandığa gitme" başlıklı aldatmaca paylaşımlar yapıldı.

GİRİŞ 28.05.2023 13:26 GÜNCELLEME 28.05.2023 19:48
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

14 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50 sınırının aşılamamasının ardından Türkiye bugün yeniden sandığa gidiyor. 60 milyondan fazla seçmenin olduğu Türkiye'de seçimi demokratik yollarla değil, aldatmaca ile kazanmak isteyenler bazı kirli oyunları devreye soktu.

'VERDİĞİN OY GEÇERLİ' YALANI

Seçimlerin sabah 08.00'de başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan seçmenlerini yanıltmak isteyen muhalefet yandaşları sosyal medyada bir takım yalan paylaşımlar yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 14 Mayıs seçimlerinde oy veren vatandaşları aldatmak ve sandığa gitmelerini engellemek için başlatılan çalışmada, "İlk turda verdiğin oy hala geçerli, sandığa gitme kararını değiştirme" şeklinde paylaşımlar yapıldı.


SORUŞTUMA BAŞLATILDI

Seçim günü başlatılan bu kara propagandaya 'dur' demek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı devreye girdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin görselle ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılık bahsi geçen paylaşımı yayan şüphelilerin tespiti ve gözaltına alınması için talimat verdi.

TUZAK PAYLAŞIMLARA DİKKAT

CHP'li troller, sosyal medyada yeni yalanlarla halkı yanıltmaya çalışmaya devam ediyor.

İşte diğer tuzak paylaşımlardan bazıları:

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 147
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    onlar anca kendin e tuzak kurar tuzak kuranların en hayırlısı Allah tir
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    işleri güçleri fırıldaklık zihniyet bozuk düzeleceğide yok
    Cevapla
  • AHMET 11 ay önce Şikayet Et
    Biz yirmi yıldır kazananın arkasından gidiyoruz, asıl CHP seçmenine bunları söylemeniz lazım: Nasıl bir akıl tutulması ki yirmi yıldır kaybedenin arkasına takılmış onu destekliyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    ya zaten buna inananda harbiden gitmesin ve kardeşim bu nedir ya
    Cevapla
  • U mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Madem sandığa tekrar gitmeye gerek yok.Cumhurbaşkanı niye yorgun argın her gün birkaç miting yapıyor.Yüzbinlerle tekrar buluşuyor siz sivri zekamısınız yoksa silivri zekamısınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi
Filistin'in BM üyeliği onaylandı