Pirus Zaferi ne demek? Pirus Zaferi hikayesi, örnekleri...

Pirus Zaferi, internette birçok kişi tarafından araştırılan ve merak edilen tarihsel olaylar arasında yerini aldı. MÖ 280 ve 279 yıllarında gerçekleşen Pirus zaferinin ne demek olduğu ve hikayesinin ne olduğu gündemde.

Pirus Zaferi ne demek? Pirus Zaferi hikayesi, örnekleri...
Pirus Zaferi ne demek? Pirus Zaferi hikayesi, örnekleri...
GİRİŞ 29.05.2023 09:50 GÜNCELLEME 29.05.2023 10:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yıkıcı büyüklükteki kayıplar pahasına kazanılan bir zafer olan Pirus Zafer’i,  elde edilen zaferin verilen kayıplardan sonra herhangi bir anlam ifade etmemesinden gelir. Peki, Pirus Zaferi hikayesi nedir?

PİRUS ZAFERİ NEDİR? PİRUS ZAFERİ HİKAYESİ

Pirus, MÖ 318/319 - MÖ 272 antik çağlarında yaşamış Espir kralıdır. MÖ 280-279 yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus Roma’ya saldırma kararı alır. Bu saldırısında sonuçlarını hiç düşünmeyen Pirus ne pahasına olursa olsun savaşı kazanmak adına her şeyini feda eder. Savaşı sonunda kazanan Pirus, 50 filin bulunduğu savaş ordusunun tamamını kaybeder. Her ne kadar savaşta galibiyet elde etmiş olsa da Pirus'un elinde neredeyse hiçbir şey kalmamıştır.

İşte bu yüzden Pirus, büyük savaş sonrasına tarihe geçecek o sözleri söyler “Bir zafer daha kazanırsam tamamen biteceğim.’’ Bu sözden dolayı, nihai getirisi, kazanma yolunda ödenen bedeli karşılamayan zaferlere siyasi ve tarihi literatürde Pirus Zaferi denilmeye başlanmıştır. Savaş meydanında zafer gözüken ama daha geniş bir perspektiften bakıldığında bir yıkım olan mücadelelerin Pirus zaferi olarak adlandırılması bundan gelir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Reis Sevdalısı 10 ay önce Şikayet Et
    Zaferin sonuçlarını görmeye başladık bile.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...