Sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak? 2. tur seçim görevlisi ücreti ne kadar?

2. tur cumhurbaşkanlığı seçimleri sona erdi. Sandık görevlileri, vatandaşların oy verme sürecinde yönlendirme, mühür ve oy pusulası teslim etme, seçim kabini hazırlama, oy döküm ve sayım işlemlerinde görev aldılar. Peki, ikinci tur seçim görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücreti ne kadar?

Sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak? 2. tur seçim görevlisi ücreti ne kadar?
Sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak? 2. tur seçim görevlisi ücreti ne kadar?
GİRİŞ 01.06.2023 11:18 GÜNCELLEME 01.06.2023 11:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimleri gerçekleştirildi. Seçimde oy kullanma işlemlerinin büyük bir çoğunluğunda seçmenlerin yönlendirme işlemleri seçim görevlileri tarafından sağlandı. Recep Tayyip Erdoğan %52.16, Kemal Kılıçdaroğu ise 547.84 oy oranına sahip oldu. 

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

2019 yılında yapılan yerel yerel seçimlerde görev alan sandık görevlisi başkan ve üyelere 261 TL ödeme gerçekleştirilmişti. Siyasi parti temsilcileri ise 130 TL aldı.

14 Mayıs ve 28 Mayıs günü Türkiye2de  81 ilde ve 973 ilçede yapılan seçimlerde görev alan sandık görevlilerinin alacağı ücretler henüz belli olmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında belirlenmesi bekleniyor. İlk tur ve ikinci turda görev yapanlara sadece tek bir ücret değil iki farklı ödeme gerçekleştirilecek.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK?

Türkiye ilk kez Cumhurbaşkanı seçimlerinde ikinci tura kaldı. 28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy pusulasında Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yer aldı.

İlk tur 14 Mayıs’ta düzenlenmişti. Seçim günü 6 asıl, 6 yedek ve 1 sandık başkanından oluşan seçim kurulu ödemeleri henüz hesaplara yatırılmadı. Yüksek Seçim Kurulu seçim günü görev yapanlara ödemelerin hangi tarihte yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

Ancak 28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı seçiminin tamamlanmasının ardından Sandık görevlisi ücretlerinin hesaplara yatırılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ İLK TUR VE İKİNCİ TUR FARKLI MI?

14 Mayıs Pazar günü 28. dönem milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanı seçimi ilk turu yapıldı. Burada oy sayımı ve teslimat işlemleri gece geç saatlere kadar sürdü. 28 Mayıs Pazar günü ise sadece Cumhurbaşkanı 2. tur seçimi yapılacak. Sandıklara görev alanlar ise ilk tur ve ikinci turda görev yapanlarda ücret farkı olup olmadığını merak ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu konuyla ilgili bir bilgilendirme yapmadı. Ancak 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde seçimlerde görev alanlara aynı ücretlerin yatırılması bekleniyor. Siyasi parti müşahitleri ise gönüllü olarak görev aldıklarından herhangi bir ödeme yapılmayacak.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Abdullah 9 ay önce Şikayet Et
    Sandık başkanları siya, parti temsilcileri hariç hepsi kamu görevlisi ülkemizde deprem sel gibi olaylar varken ne olur yani bir gün devlete çalışsa da ücret almasalar. Diğer bir konuda devletin hazinesinden yapılan siyasi partilere yapılan seçim yardımları kadar saçma bir şey yok. Ne oldu HDP seçim yardımını aldı ama HDP adı ile seçime gitmedi eee bu para ne oldu hesap soran yok
    Cevapla
  • ali şahin 9 ay önce Şikayet Et
    niye almayayım,bedavamı çalışacaz.sen alma ben alırım, hak ettim çünkü.
    Cevapla
  • tepki 9 ay önce Şikayet Et
    ilk yapilmasi gereken sey bir daha iki tur denen sacmalik olmasin insanlar yoruldu bu yaza yada kar olan zaman denk gelse zaten bu kadar insan oy vermez idi kimse iki tur icin rahatini kolay bozmaz bu sefer pkk terør konusu oldugu icin halk kosarak gitti her zaman bu kadar insan zaten oy vermez tek tur yeter
    Cevapla
  • ORHAN 9 ay önce Şikayet Et
    1000 TL X2 =2000 TL olacaktır
    Cevapla
  • LEVO 9 ay önce Şikayet Et
    Cevap nerede
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!