29 Mayıs İstanbul’un Fethi resmi tatil mi, toplu taşıma ücretsiz mi?

Bugün İstanbul'un Fethi'nin 570. Yıldönümü olan gün. Bu önemli gün sebebiyle İstanbul'da toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı araştırılanlar arasında gündemde yerini aldı.

29 Mayıs İstanbul’un Fethi resmi tatil mi, toplu taşıma ücretsiz mi?
29 Mayıs İstanbul’un Fethi resmi tatil mi, toplu taşıma ücretsiz mi?
GİRİŞ 29.05.2023 10:39 GÜNCELLEME 29.05.2023 10:40

29 Mayıs İstanbul'un Fethi bugün çeşitli etkinliklerle birçok yerde kutlanacak. Bu anlamlı ve özel günde en çok merak edilen sorular ise "Otobüs, metrobüs, marmaray, metro, vapur, tramvay bedava olacak mı?" şeklinde. Yapılan resmi açıklama cevap arayanlar için geliyor.

29 MAYIS 2023 TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

 

Yeni bir çağın açılıp bir başka çağın kapandığı bu önemli tarihi olayın yaşandığı gün, toplu taşıma vatandaşın hizmetine ücretsiz olarak sunulmaktadır. Konuya ilişkin resmi makamlardan da açıklama geldi.

Marmaray'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümü nedeniyle 29 Mayıs Pazartesi günü Marmaray ve Halkalı - Bahçeşehir trenleri ücretsiz olacaktır..

Ulaşım İstanbul ise, ''29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde tüm gün boyunca kişiselleştirdiğiniz İstanbulkart ile entegrasyona dahil olan İETT, Metro, Füniküler, Tramvay, Şehir Hatları Vapurları ve toplu taşımaya entegre özel deniz motorlarında ulaşım ücretsiz olacaktır.'' açıklamasında bulundu..

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi