CHP'de bakanlık hayali ile TBMM dışında kalan isimler

İktidar hayalleri kuran çok sayıda CHP'li yönetici, hem iktidardan oldu hem de bakan olma hevesiyle milletvekili adayı olmayarak Meclis dışında kaldı.

CHP'de bakanlık hayali ile TBMM dışında kalan isimler
CHP'de bakanlık hayali ile TBMM dışında kalan isimler
GİRİŞ 30.05.2023 01:26 GÜNCELLEME 30.05.2023 01:27
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

14 Mayıs'ta parlamento ve cumhurbaşkanlığı oylaması yapıldı. CHP, uzun süredir kurduğu iktidar hayallerinin suya düşmesi ile 14 Mayıs'ta ilk yenilgisini aldı.

Cumhur İttifakı, açık ara farkla TBMM'de çoğunluğu elde etti.

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimini de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir destekle kazandı.

CHP'de seçim hezimeti sonrası kazan kaynıyor! Hamzaçebi'den Kılıçdaroğlu'na flaş çağrı!CHP'de seçim hezimeti sonrası kazan kaynıyor! Hamzaçebi'den Kılıçdaroğlu'na flaş çağrı!

Seçimin her iki turda da kazananı Cumhur İttifakı olurken akıllara, iktidar hayalleri kuran, bakanlık planları yapan CHP'li yöneticiler geldi.

Tuncay Özkan açıkladı: İşte CHP'nin bakan olmasını istediği 3 isimTuncay Özkan açıkladı: İşte CHP'nin bakan olmasını istediği 3 isim

CHP'DE BAKANLIK HAYALİ İLE MECLİS'E GİREMEYENLER

Şişirme anketlerle iktidar olacaklarına inanan, yüzde 70 ile seçimi kazanacaklarını söyleyen birçok CHP'li milletvekili adayı olmadı.

Ekonomiden, İçişleri'ne kadar birçok bakanlık için ismi geçen Selin Sayek Böke, Bülent Kuşoğlu, Ahmet Akın, Engin Özkoç, Muharrem Erkek ve Aylin Nazlıaka Meclis'e giremedi.

Bu isimlerin yerine DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Partili vekiller TBMM'ye girdi.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • 1903 10 ay önce Şikayet Et
    Bunlar harbi yalan anketlere , kendileri de inanmış :) hoca ne demiş çarşıda bir yalan söyledim , eve geldim kendim de inandım.
    Cevapla
  • Kayı boylu 10 ay önce Şikayet Et
    TÜRK HALKI diyorki beni idare edeceklerin öz ve öz TÜRK VE MÜSLÜMAN olması bir mecburiyettir diyor açık ve net...amma bunu millet ittifakı bir türlü anlıyamadı yada anlamak istemedi. Ama MÜSLÜMAN TÜRK HALKI BU İNANMAYANLARA GÜZEL BİR DERS VERDİ. Nokta...
    Cevapla
  • kara 10 ay önce Şikayet Et
    Bakan olacağız dedıler hedeflerıne ulaştılar şimdi uzaktan bakıyorlar
    Cevapla
  • Ayân 10 ay önce Şikayet Et
    Kendinizi temsil edemiyorsunuz. Kalkmışlar, Aziz milleti temsil edecekler.
    Cevapla
  • Halil 10 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten hesap uzmanıymış….
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti