Ve RTÜK harekete geçti! Halk TV, Tele 1, KRT, TV5 Flaş Haber ve Sözcü TV...

Son dakika haberi... RTÜK, Seçim sürecinde yayın ilkeleri ve YSK yayın yasaklarına uymayan kanallar hakkında harekete geçti.

GİRİŞ 30.05.2023 12:48 GÜNCELLEME 14.06.2023 10:12
Bu Habere 260 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) seçim sürecindeki yayın ilkeleri ihlalleri ve YSK yayın yasaklarına uymayan kanallar hakkında inceleme başlattı.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin yapıldığı gündeki yayınlara ilişkin "Halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilen HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve Sözcü TV ilgili de incelemeler yapılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

RTÜK'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Milli iradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı FOX TV'de programcılardan Çiğdem Toker'in "Demokrasi sandıktan ibaret değildir" şeklindeki açıklamaları ve yayının tamamı uzmanlarımız tarafından raporlaştırılmaya başlanmıştır. Raporun tekemmül etmesine müteakip ilk Üst Kurul toplantısında dosya karara bağlanmak üzere gündeme alınacaktır.

Yine İzleyicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine sandıkların açıklaması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilen HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve Sözcü TV ilgili de incelemeler yapılmaktadır.”

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 260
  • Okur 10 ay önce Şikayet Et
    Otoriter rejimler boyledir
    Cevapla
  • İbrahim 10 ay önce Şikayet Et
    Bu kanallar hetlr türlü iftira, çamur, istediği atıyor. Ne otoritesinden bahsediyorsun. Hadi işine
    Cevapla
  • celal 10 ay önce Şikayet Et
    TV 5 de gündeme gelmeli.
    Cevapla
  • H.K 10 ay önce Şikayet Et
    Devletimizi, devlet adamlarımızı ve milletimizi aşağılamayı, kötülemeyi alışkanlık haline getirmiş bu kanallara çok yüksek cezalar verilmeli. Tekrarı halinde de kapatılmalı
    Cevapla
  • Mustafa 10 ay önce Şikayet Et
    Açılmamak üzere kapatın
    Cevapla
  • Nurcihan 10 ay önce Şikayet Et
    Nihayet....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!