“Belediyeciliğin hafızası” çevrim içi erişime açıldı

Türkiye Belediyeler Birliği'nin yayımladığı asırlık İller ve Belediyeler Dergisi'nin arşiv sayıları internet ortamında erişime açıldı.

“Belediyeciliğin hafızası” çevrim içi erişime açıldı
“Belediyeciliğin hafızası” çevrim içi erişime açıldı
GİRİŞ 30.05.2023 15:44 GÜNCELLEME 30.05.2023 15:46

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından yayımlanan asırlık İller ve Belediyeler Dergisi’nin arşiv sayıları e-dergi formatında erişime açıldı. 1945’ten bugüne kesintisiz şekilde okuyucuyla buluşan dergide, yerel yönetimler için arşiv niteliğinde fotoğraf ve makaleler yer alıyor.

Dünyanın en eski yerel yönetim kuruluşları arasında yer alan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından anlamlı bir çalışma daha hayata geçirildi. “Belediyelerin hafızası” niteliği taşıyan ve Birlik tarafından 1945 yılından bu yana kesintisiz olarak yayımlanan İller ve Belediyeler Dergisi’nin arşiv sayıları dijital ortama aktarılarak okuyucu ve araştırmacıların beğenisine sunuldu. Toplu konutlardan imar planlarına, altyapı yatırımlarından tarihi yapıların restorasyon projelerine kadar yerel yönetimlerin hizmet sahasındaki birçok konuda içeriğin yer aldığı dergide, tarihe ışık tutacak arşiv niteliğinde fotoğraflar da bulunuyor.

ÜCRETSİZ ERİŞİM

Yayın hayatına 1945’te başlayan ve ekim ayında ilk sayısı yayımlanan İller ve Belediyeler Dergisi’nin arşiv sayıları da e-dergi formatında okunabiliyor. Derginin ilk sayılarına erişim için herhangi bir kayıt gerekmezken, araştırmacı ve okurlara ücretsiz olarak sunuluyor. Türkiye Belediyeler Birliği resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan dergilerin tamamına https://www.tbb.gov.tr/Tr/Yayinlar adresinden erişim sağlanabiliyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...