Canlı yayında kavga çıktı! CHP'nin anketçisi Murat Gezici'nin zor anları

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaptığı anketlerin hiçbiri tutmayan CHP’ye yakınlığı ile bilinen kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici ile Siyasal iletişimci Ferhat Murat arasında anketler konusunda sert tartışma yaşandı.

GİRİŞ 30.05.2023 20:00 GÜNCELLEME 30.05.2023 23:43
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Yüzyılın seçimleri 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta muhalif anket şirketleri yaptıkları tahminlerde sınıfta kaldı. Bunlardan en çok gündeme gelen firmalardan Gezici araştırma hem 14 Mayıs'ta hem de 28 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu'nu seçimin galibi gösterdi.

Gezici Araştırma Merkezi'nin 1. tur tahmini;

Gezici Araştırma Merkezi'nin 2. tur tahmini;

FERHAT MURAT: İKİSİNDE DE YANILMIŞSIN BİZİ BURADA YALANCILIKLA İTHAM EDİYORSUN

Ferhat Murat, Gezici'nin yayınladığı anketlerinin tutmadığını ve muhalif seçmeni yanlış yönlendirdiğini vurguladı. Murat "Twitter adresine girsinler 12 Nisan'da 53,4 yayınlamışsın Kılıçdaroğlu kazanacak demişsin. Sonra 12 Mayıs'ta mesaj atmışsın 2. turda da 50,9. İkisinde de çakmışsın. burda bizimle  yayınlamışsın. İkisinde de yanılmışsın bizi burada yalancılıkla itham ediyorsun." ifadelerini kullandı. 

Bunun üzerine tepki gösteren Gezici, şunları söyledi:

Biraz önce kendisi beyefendinin yalan beyanlarıyla karşı karşıya kaldık. Susmazsanız ayrılacağım. Gezici Araştırma'nın anketlerinden bir tanesidir Ferhat'ın bahsettiği.

O araştırma Nisan ayının ilk haftasında yapılan bir araştırma. Onun ardından 4 tane daha anket var. Kendisi iletişim mühendisliğine soyunmaya çalışan birisidir

Gezici'nin sözleri üzerine gerilen Ferhat Murat, yaptıkları yanlış anketleri yüzüne vurdu:

Ben bir şeye soyunmuyorum bak, sen şahsileştiriyorsun. Twitter adresine girsin seyircilerimiz, 12 Nisan'da 53,4 yayınlamışsın ikinci turda da 50,9 yayınlamışsın bizi yalancılıkla suçluyorsun. 

Benim içinde olduğum araştırma şirketi ilk turu da ikinci turu da doğru bildi. 

12 Nisan'da ilk turda yayınladığın ankette 53,4 - 43,2 Kılıçdaroğlu kazanacak demişsin. Sonra 12 Mayıs'ta da mesaj atmışsın ikinci tur tahmininde de 50,9 - 49,1. İkisinde de çakmışsın burada bizi yalancılıkla itham ediyorsun. Yalan mı bu veriler?!

"SİZİN YÜZÜNÜZDEN MUHALEFET SEÇMEN PSIKOLOJİK DEPRESYONDA"

Halkı manipüle eden sizin gibiler yüzünden insanlar muhalefet seçmeni şu anda psikolojik bir depresyon içerisindeler. Sizin yüzünüzden kazanacağız zannettiler. Anket açıkladınız, muhalefete yakın medya aldı bunları yayınladı, insanlar Kılıçdaroğlu seçimi kazanacak zannetti ama sandıkta gerçeklerle yüzleştiler. Bizi yalancılıkla suçlayacak bir kişi varsa en son insan sensin.

Bunun üzerine Gezici "Ne kaba bir insansınız?!" demekle yetindi.

MURAT GEZİCİ VE GEZİCİ ARAŞTIRMA MERKEZİ FERHAT MURAT'A TWITTER'DA ENGELLEDİ

Canlı yayın sorası Murat Gezici ve Gezici Araştırma Merkezi Ferhat Murat'ı Twitter'da engelledi. Engellemenin görsellerini paylaşan Murat "Manüplasyonunu yüzüne vurunca incinmiş…" ifadelerini kullandı.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 95
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Bunlar anketçi değil manipulatör. Halk yemedi.
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin en hanımefendi sunucularından biri olan Saynur Tezel'i de zor duruma soktunuz.
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Bu gibi yalan beyan uzmanlarını ticaretten men edeceksin
    Cevapla
  • Bandırmalı 10 ay önce Şikayet Et
    Olur mu yaaa. Ne güzel eğleniyoruz.....
    Cevapla
  • coşkun 10 ay önce Şikayet Et
    keşke bayburtta anket yapsaydın
    Cevapla
  • cıajans 10 ay önce Şikayet Et
    yalan anketlerine kendi de inanmıştı ki Zafer Şahini açıktan tehdit etmişti. Yüz olmayınca daha konuşuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...