Balkanlar barut fıçısı! Başkan Erdoğan iki liderle de görüştü: Biz hazırız

Başkan Erdoğan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ve Kosova Başbakanı Kurti ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Erdoğan, Türkiye olarak diyalog sürecinde üzerlerine düşen katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Balkanlar barut fıçısı! Başkan Erdoğan iki liderle de görüştü: Biz hazırız
Balkanlar barut fıçısı! Başkan Erdoğan iki liderle de görüştü: Biz hazırız
GİRİŞ 31.05.2023 20:28 GÜNCELLEME 31.05.2023 21:54
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Kosova’da Sırp göstericiler ile Kosova polisi arasındaki çatışmalarla bölgedeki gerilim yeniden alevlendi.

Başkan Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic

ERDOĞAN İKİ LİDERLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ve Kosova Başbakanı Kurti, görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebriklerini iletti.

İkili ilişkiler ve bölgesel konuların da değerlendirildiği görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova'nın kuzeyindeki gelişmelere ilişkin, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesis edilebilmesinin yegane yönteminin diyalog sürecinde ilerleme sağlanması olduğunu belirtti.

Başkan Erdoğan ve Kosova Başbakanı Albin Kurti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak diyalog sürecinde üzerlerine düşen katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

KOSOVA'NIN KUZEYİNDEKİ GERGİNLİK

Kosova'nın kuzeyinde çoğunlukla Sırpların yaşadığı Leposaviç, Zveçan ve Zubin Potok belediyelerinde polisin görevlendirilmesine karşı çıkan Kosovalı Sırplar ile güvenlik güçleri arasında 26 Mayıs'ta da arbede yaşanmıştı.

ORDUYA SAVAŞA "HAZIR OL" EMRİ

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in orduya "Hazır ol" emri verdiği ve ordu mensuplarının Kosova sınırına hareket ettiği belirtilmişti.

23 Nisan'da bölgede yapılan olağanüstü yerel seçimleri Arnavut siyasi partilerinin adayları kazanırken seçimler, bölgede çoğunluğu oluşturan Kosovalı Sırplar tarafından boykot edilmişti. Kosova Merkez Seçim Komisyonu, bölgede kayıtlı 45 bin 95 seçmenden sadece 1567'sinin (yüzde 3,47) oy kullandığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 36
  • Bozkurt 10 ay önce Şikayet Et
    Format yemiş beyinlerin taptığı Avrupa Türkiye Rusya abd arasında sandeviç oldu.Kosova,sırbistan yunanistan dahil yani Balkanlar Türk Devletler Teşkilatına dahil olacaktır,Dolar hükümsüz yerini altına bırakacak ve şeytani düzen abd dört altı...parçaya bölünecek Rusya ya bizimle olacak yada batı çin arasında paylaşılacak bu nedenle Rusya Türke karşı durmayacak beraber heraket edeçektir,
    Cevapla
  • Ali aksoy 10 ay önce Şikayet Et
    Sırbistan,ulan biktik be yenilmeye doyamayan pehlivanlar gibi,Rusyanin eski gücü her geçen gün azaliyor ve bu bir gerçek,ayni 2. Dünya harbinde almanlarin başina gelenlerin aynisi rusya içinde olabilr...kuzey kutbu,ve toprak kaybi...rahmetli Hitlerin meşhur sözü...Slavların varligini yönetmek için degil,yönetilmek için oldugudur!Köpekler gibi saldirip,adam gibi yaşamak ARNAVUTLARI ,doku.
    Cevapla
  • Ali aksoy 10 ay önce Şikayet Et
    Gel yaşa gör klavye delikanlılıgı yapma
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    sıralar artık uyanmalı abd nin amacı her yerde coreklenmek
    Cevapla
  • Önce Vatan. 10 ay önce Şikayet Et
    ab+ abd nin karıştırmayacağı yer yoktur yarın oraya barış gücü gönderip çöreklenecek, sırplarında aradığı budur, demokrasi getirecekler uyanın.
    Cevapla
  • ismalibey 10 ay önce Şikayet Et
    çakal amerika ne ara geldi oraya avrupa varken 14 bin km den ne işi var orada olayı sulandırmaktan başka bi işe yaramazlar çıkarları için birbirlerine bile vurdurabilirler yeterki çıkarları olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat