Kiracılara dikkat çeken uyarı!

Hukukçular; kiraların elden ödenmesi durumunda mutlaka belge alınması gerektiğini, WhatsApp yazışmalarının delil olarak kabul edilmeyeceğine dikkat çekiyor.

Kiracılara dikkat çeken uyarı!
Kiracılara dikkat çeken uyarı!
GİRİŞ 01.06.2023 06:09 GÜNCELLEME 01.06.2023 06:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Pek çok kiracı ev sahibi ile olan anlaşmazlıklarında WhatsApp yazışmalarına güvenirken, hukukçular bu konuda vatandaşları uyarıyor.

İstanbul Kartal'da yaşayan Hasan Şengün, kirasını elden ödemiş, ev sahibiyle mahkemelik olunca bunu ispat edemeyerek mağduriyetini göstermek için evin camlarına yazılar yazmıştı.

Bir başka örnek de yine İstanbul'da, Bakırköy'de yaşandı.

4 yıl boyunca kirasını elden ödeyen ve  olası bir anlaşmazlıkta WhatsApp yazışmalarına güvenen kiracının tahliyesine hükmedilirken 88 bin lira  da borç çıktı.

Mahkeme ev sahibi ve kiracı arasındaki yazışmaları dikkate almadı.

"YARGITAY'DA FARKLI GÖRÜŞLER VAR"

Avukat Fatoş Kaplan, WhatsApp yazışmalarıyla ilgili Yargıtay'ın farklı görüşleri olduğunu, bir tarafta delil olarak sayılırken, diğer taraftan "değil" diyenler olduğunu söyledi.

Kaplan, alacak davalarında banko dekontları, senet gibi delillerin çok önemli olduğuna dikkat çekerken, Ceza Hukukunu ilgilendiren davalarda, hakaret, şantaj, tehdit ve boşanma davalarında WhatsApp mesajlarının dikkate alındığını belirtti.

"ÖDEMELERİ BANKA ÜZERİNDEN YAPIN"

Alacak davalarının bazen bu kapsam dışına çıktığını söyleyen Kaplan, mağdur olmama adına ödemelerin banka üzerinden yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.

KAYNAK: NTV
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • gercekk 10 ay önce Şikayet Et
    nasil oluyor da birisinin mail hesabindan karsi tarafa borclu yazisi kabul ediliyorsa whatsup da yazili bir metindir ve delil olarak kabul edilir mahkemeler whatsup yazismalarinda tehdit hakarete ceza veriyorlar bunun da delil sayilmasi gerekiyor
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    yan yana 2 daire biri 10000 tl diğeri 2000 tl ödüyor önce bunu düzeltin.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    keyfi adalet olmaz vatsapta yazmışsa delil olmalıdır adalette sıkıntı var sanki bilerek infiale sebep oluyorlar diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    İyi de ev sahibi istemiyor bankaya yatmasını. Adam gibi yasal takip yok yine olan vatandaşa oluyor.
    Cevapla
  • TÜRKİYELİ 10 ay önce Şikayet Et
    AÇ Emlakçı ve kira piyasasını şişiren Ev sahiplerine Büyük neşter geliyor kiralar % 50 düşecek yok böyle bir dünya 4 duvarı aylık 5000 ila 25000 TL kiraya verme dönemi BİTİYOR / KAPANACAK. Artık kiralar bankaya yatırılacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı