Sürüye ayılar saldırdı, 76 koyun öldü

Ordu'nun Gölköy ilçesinde, 2'si yavru olmak üzere 3 ayının saldırdığı sürüden 76 koyun öldü.

Sürüye ayılar saldırdı, 76 koyun öldü
Sürüye ayılar saldırdı, 76 koyun öldü
GİRİŞ 03.06.2023 13:43 GÜNCELLEME 03.06.2023 13:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Olay, Gölköy ilçesi Cihadiye Yaylası'nda meydana geldi. Çoban Celal Gün'ün (60) otlattığı yaklaşık 530 koyundan oluşan sürüye, 2'si yavru olmak üzere 3 ayı saldırdı.

Sesleri duyup kulübeden çıkan Celal Gün, koyun sürüsüne ayıların saldırdığını fark etti. Tedirgin olan Gün, durumu jandarmaya bildirdi. Bu sırada ayıların yaraladığı toplam 76 küçükbaş öldü.

İhbarla adrese gelen jandarma ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, olaya ilişkin inceleme başlattı.

'AYILARI KORKUTMAK İÇİN HAVAYA ATEŞ ETTİM'

Çoban Celal Gün, ilk defa böyle bir durum yaşadığını belirterek, "Yaylada hayvanları otlatırken gece kulübede dinlenmeye çekildim. Uyuduğum sırada dışarıdan sesler geldi. Bunun üzerine kalkıp dışarı çıktığımda 2'si yavru olmak üzere 3 ayının koyunlara saldırdığını gördüm. Ayıları korkutmak için havaya ateş ettim. Bu sırada ayılar kaçtı. Korkup etrafa dağılıp kaçan hayvanları kurtarmaya çalıştım. Yaklaşık 2 saat sonra hayvanları bir araya getirdim. Yaptığım sayımda 10 hayvanımın kayıp olduğunu belirledim. Yetkililere haber verdim. Onlar geldiler tutanaklarını tuttular. Ben zararımın telafi edilmesini istiyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Yaşar dede 10 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu bu memlekete, köpekleri itlaf etme çocukları parcalasin, ayıları itlaf etme koyunları parcalasin, domuzlari itlaf etme ekili araziyi taru mar etsin, VS.
    Cevapla
  • T akbulut 10 ay önce Şikayet Et
    3 ay önce 150 tl olan et fiyatını sen üretici olarak 300 tl edersen 5 bin tl lik koyunu 10 bin tl yap sonrada ayı yesin bizim vergilerimizle ödensin gidip varsa yüreğin ayıya desene veya ayıyı mahkemeye versene niye çünkü haksuz kazanç sel gibidir sahibinde vurur başkasında yeter artık vsmpirlerrrrrrrrr
    Cevapla
  • Mustafa Arslan 10 ay önce Şikayet Et
    Hayvancılar kafalarına göre mi zam yapıyor yani sen o ufacık beyninle bunları düşünürken Hayvancılar hayvanlarını nasıl doyuracaklarını düşünüyorlar yem fiyatlarını bi araştır ondan sonra emekçilere laf söyle..!
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ayıları vurmak madem yasak o zaman zararı devlet karşılayacak
    Cevapla
  • hmd 10 ay önce Şikayet Et
    Ayıların itlaf edilmesi yasaklandı olan zavallı insanlara oldu.
    Cevapla
  • Siirtli 10 ay önce Şikayet Et
    Gariban yetkili ne yapsın? Sel, deprem, hastalik, salgın, vahşi hayvan saldırısı vs. hangisine yetişsin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı