Yeryüzü Doktorları kurban kampanyasına destek bekliyor

Yeryüzü Doktorları kurban organizasyonları kapsamında bu yıl başta deprem bölgesi olmak üzere hem yurt içinde hem yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak

Yeryüzü Doktorları kurban kampanyasına destek bekliyor
Yeryüzü Doktorları kurban kampanyasına destek bekliyor
GİRİŞ 05.06.2023 12:09 GÜNCELLEME 05.06.2023 12:09

Yeryüzü Doktorları kurban organizasyonları kapsamında bu yıl başta deprem bölgesi olmak üzere hem yurt içinde hem yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Aynı zamanda Kurban Bayramı boyunca zorlu coğrafyalarda gönüllü Türk doktorlarla sağlık hizmeti sunacak olan dernek, kurbanın bereketini daha fazla insanla paylaşabilmek için bağışçılarının desteğini bekliyor.

Yurt içi kurban hisse bedelini 6000 TL, yurt dışı kurban hisse bedelini ise 2600 TL olarak belirleyen Yeryüzü Doktorları, bu yıl Türkiye dışındaki operasyonlarını Afganistan, Benin, Çad, Etiyopya, Hindistan, Kamerun, Nijer, Somali, Tanzanya, Filistin, Yemen, Suriye, Kazakistan, Kosova ve Azerbaycan olmak üzere toplam 15 ülkede gerçekleştirecek.

Deprem bölgesindeki çadır hastaneleriyle de şimdiye kadar 130 bini aşkın depremzedeye sağlık hizmeti veren Yeryüzü Doktorları hem depremden etkilenen şehirlerde hem Türkiye’nin ihtiyaç sahibi farklı kesimlerine kurban yardımlarını ulaştıracak.

ÇAD'DA KURBAN ORGANİZASYONLARIYLA BİRLİKTE GÖNÜLLÜ SAĞLIK HİZMETİ SUNACAK

Yeryüzü Doktorları her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramı yalnızca kurban operasyonları ile geçirmeyecek. Dernek, Türk hekimlerden oluşan gönüllü sağlık ekibi ile temiz suya erişimin kısıtlı olduğu ve açlık sorunlarının kronikleştiği Çad’a gidecek; kurban operasyonlarının yanında başta anne ve çocuklar olmak üzere ihtiyaç sahiplerine muayene ve tedavi hizmeti sunacak.

Kurban kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Yeryüzü Doktorları olarak 2005 yılından beri uzak coğrafyalarda açlıkla mücadele eden insanlar için kurban organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 235 bin 346 hisse kurban emanetini Afganistan’dan Yemen’e, Suriye’den Tanzanya’ya kadar farklı farklı coğrafyalardaki sofralara paylaştırdık. Bu kurban döneminde ise bağışçılarımız sayesinde yurt içinde ve yurt dışında sağlık olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda başlattığımız “Yeryüzünün Şifası Kurban Bağışı” adlı kampanyamıza halkımızın desteğini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!