Göreve Başlama Töreni'ne hayran kalan Murat Bardakçı'dan ses getiren benzetme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Cumhurbaşkanlığı için düzenlenen ve dünya liderlerinin katıldığı "Göreve Başlama Töreni" ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan tarihçi Murat Bardakçı, "Tam bir 'imparatorluk töreni' idi" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 06.06.2023 00:51 GÜNCELLEME 06.06.2023 10:01
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Tarihi 2023 seçimlerini yüksek katılımla geride bırakan Türkiye, yüzde 52.18 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 5 yıl daha yetki verdi.

Muhalefet cephesiyse bir ağır mağlubiyetle daha sınanırken, Cumhur İttifakı ile 13. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, Türkiye Yüzyılı parolasıyla 2. asırda küresel etki alanlarını domino edecek ve Batı'nın müesses nizamına meydan okuyacak hamleleri hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Geçtiğimiz cumartesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" sadece ülkemizde değil, dünyada da büyük ses getirdi.

21 devlet başkanı ve 13 başbakanın yanı sıra çok sayıda bakan ile aralarında NATO, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın da olduğu uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katıldığı törenden oldukça etkilenen gazeteci, tarihçi ve televizyon programcısı Murat Bardakçı, yüksek katılımlı tören hakkında gözlemlerini aktardı.

"TAM BİR 'İMPARATORLUK TÖRENİ' İDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Göreve Başlama Töreni'ni önceki törenlerle kıyaslayan ve "imparatorluk töreni" olarak niteleyen Bardakçı, Habertürk'teki köşesinden çarpıcı ifadeler kullandı.

Bardakçı'nın oldukça etkilendiği tören ile ilgili ifadeleri şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama törenine Venezuela’dan Pakistan’a kadar otuzdan fazla devlet başkanı, başbakan ve seksene yakın ülkenin temsilcileri iştirak etti.

Bizde yapılan devlet törenlerini kırk küsur senedir takip ederim, bir hayli törende de bizzat hazır bulundum fakat bu kadar üst düzeyde ve yüksek sayıda davetlinin iştirak ettiği bir başka töreni görmemiştim, zaten böyle bir törenin benzeri daha önce hiç yapılmamıştı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde önceki gün düzenlenen tören, Türkiye’nin dünyadaki konumunu mükemmel şekilde aksettiren tam bir “imparatorluk töreni” idi"

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • Tebaa 9 ay önce Şikayet Et
    24 Temmuzda lozanın süresi bitiyor. asıl siz ondan sonra görün. suriye ırak mısır libya tekrar egemenliğimiz altına giriyor. petrolleride öyle tabi. Halife Erdoğan ile yeniden Osmanlı dönemi başlıyor. 24 Temmuza çok dikkat
    Cevapla
  • Mustafa Akın 9 ay önce Şikayet Et
    Libyaya Almanyadan oğlum geldi evden çık mı diyecez :))))
    Cevapla
  • BAYBARS 9 ay önce Şikayet Et
    İyi saçmalamışsın,bravo.
    Cevapla
  • Bayrak 9 ay önce Şikayet Et
    Reis Cennet mekan Abdülhamithan dedemizin yolundadır.
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 9 ay önce Şikayet Et
    reis zaten imparator
    Cevapla
  • Cengiz 9 ay önce Şikayet Et
    Her şey herkese yakışmaz , taşımasını bilmek gerek .
    Cevapla
  • Cano 9 ay önce Şikayet Et
    Tarihi bir törene tarihi bir yorum getirmiş sayın Murat Bardakçı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu