Erdoğan imzayı attı: 13 üniversitenin rektörü değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 13 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

GİRİŞ 06.06.2023 06:11 GÜNCELLEME 06.06.2023 10:29
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 üniversiteye yaptığı rektör atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmet Karataş, Biruni Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Adnan Yüksel, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Feridun Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu, Çankaya Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hadi Hakan Maraş, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ, İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Volkan Öngel, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ömer Torlak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Munzur Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Kenan Peker, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mustafa Alican, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hamdullah Şevli atandı.

Söz konusu atamaların 2547 sayılı Kanunun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 23
  • Sistematik mezalim 9 ay önce Şikayet Et
    Üniversite mezunları yerine lise mezunlarının işe yerleştirildiği ve yüzbinlerce üniversite mezununun boş ta kaldığı bir sistemde bu kadar üniversite gereksiz, çünkü üniveriiteler gençlerin hayallerinin, umutlarının, ömürlerinin yok edildiği sistematik yapılara dönüştü. Lise mezunları memur, işçi, polis, asker, şöfor, hizmetli olabilirken. Fakülte mezunu ise çok kısıtlandı.
    Cevapla
  • erdinc can 9 ay önce Şikayet Et
    boğaziçi yok... demek ki CB nımızın görev süresi yetmeyecek buna galiba. Bizi şaşırtsa minnettar kalırız...
    Cevapla
  • isimsiz 9 ay önce Şikayet Et
    Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi rektörü??? çok uzadı yapma reis..
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    kapatın 50 adet üniversite yeter bu ülkeye gerisi masraf ve devlete yük
    Cevapla
  • meral aktürk 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye nin genç nufüsüna artı yurtdışı öğrencilerine bu üniversiteler az bile.
    Cevapla
  • ali haydar 9 ay önce Şikayet Et
    sayın reis bu akdeniz üniversitesi .rektörü hatun ne zaman değişecek.lütfen lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!