FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD merkez bankası faiz artıracak mı?

Küresel piyasaları yakından takip eden yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını merak ediyor. FED faiz kararı sonrasında dolar, altın, kripto para ve borsanın ne yönde ilerleyeceği belli olacak. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD merkez bankası faiz artıracak mı?
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD merkez bankası faiz artıracak mı?
GİRİŞ 08.06.2023 14:01 GÜNCELLEME 08.06.2023 14:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Bankası faiz kararı toplantısının ardından alınan karar altın, dolar ve kripto para gibi unsurlara yön verecek. 2023 toplantı takvimine göre FED Haziran ayında gerçekleştireceği PPK toplantısının ardından alınan faiz kararını da dünya kamuoyuna duyuracak. Geçen ay ABD Merkez Bankası faizi 25 baz puan artırarak yüzde 5-5,25 aralığına yükseltmişti. Toplantı sonrası FED Başkanı Jerome Powell, faiz toplantısı sonrası yaptığı açıklamada faiz artırımlarının boyutunu verilere bağlı olarak belirleyeceklerini ifade etmişti. 

FED FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugüne kadar attığı adımlara karşın özellikle konut piyasasının sıcak kalmaya devam ettiğini ifade ederek, bu durumun Banka'yı "şahin" adımları atmayı sürdürmeye zorlayabileceğini bildirdi.

Bugün açıklanacak yoğun verilerle birlikte Fed'in Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini aktaran analistler, raporda gelecek dönem para politikalarına ilişkin olası ipuçlarının aranacağını söyledi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, dün yaptığı açıklamada, enflasyonun düştüğüne ikna olmak için talebin soğuduğuna dair işaretler aradığını belirtirken, enflasyonun birçok kişinin umduğundan daha inatçı olacağını söyledi.

Söz konusu gelişmelerle para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay 25 baz puan faiz artıracağına yönelik beklentiler yüzde 63 seviyesine çıkarken, Banka'nın sene sonuna doğru faiz indirimine gidebileceğine yönelik fiyatlamalar da ortadan kalktı.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezerv Bankasının faiz toplantısı, 14 Haziran 2023 tarihinde yapılacak. Toplantının ardından faiz kararı dünya kamuoyu ile paylaşılacak.

IMF'YE GÖRE FAİZ ARTIRIMI DEVAM EDECEK!

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, bankaların kredilerinde ciddi bir yavaşlama, azalma gözlemlemediklerini belirterek Fed'in faiz artırım trendini sona erdirmesinin muhtemel görünmediğini ifade etti.

CNBC'ye konuşan Georgieva, "Kredilerde henüz ciddi bir yavaşlama görmüyoruz. Kredilerde biraz yavaşlama var, ancak Fed'in faiz artırımından geri adım atmasına yol açacak büyüklükte değil" dedi.

NİSAN AYI FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5-5,25 aralığına yükseltti.

FED TOPLANTI TAKVİMİ 2023

FED'in 2023 yılı toplantı takvimi internet adresinden patlaşıldı. Bu yılki toplantı tarihleri şöyle;

  • 13-14 Haziran

  • 25-26 Temmuz

  • 19-20 Eylül

  • 31 Ekim-1 Kasım

  • 12-13 Aralık

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kahin 10 ay önce Şikayet Et
    Bence bizde de USD il önce yukarı sürüp oradan aşağı sert çakacaklar. Sert faiz arttırımları yapacağız diye düşünüyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe